Den unika vita älgen ska skjutas – nu gör Hans, 57, allt för att rädda den

Den nu världsberömda vita älgen de värmländska skogarna ska skjutas.

Men nu har beslutet mötts av kraftiga protester.

Hans, 57, har startat en namninsamling med mer 9000 underskrifter, om att få älgen ska räddas.

UPPDATERING: Nu står det klart att den vita älgen räddas – polisen har dragit tillbaka beslutet om att älgen ska skjutas, då de inte fått in några fler rapporter om aggressivt beteende. Läs mer här: Glädjebeskedet: Den vita älgen i Värmland får leva

https://www.djurbibeln.se/vilda-djur/gladjebeskedet-den-vita-algen-varmland-far-leva/

Det var i mitten av augusti fick Hans Nilsson, 57, se en vit älg i Gunnarskog i Värmland. Han blev så fascinerad att han snabbt plockade upp videokameran och filmade älgen. Kort därefter publicerade brittiska BBC filmen – och blev älgen en världssensation.

Men polisen har beslutat att älgen ska skjutas, då den har uppträtt aggressivt mot människor.

”Jag blir upprörd”

Beslutet upprör dock Hans Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Eda.

– Jag blir upprörd och förbannad över hur korttänkta människor kan vara. Jag begriper inte hur man kan tänka sig att ta död på ett sådant här djur, säger han till Expressen.

– Enligt min mening är den inte farlig för människor. Den gillar inte hundar, och beter sig som vilken annan älg som helst skulle göra.

älg

Över 9000 namn

Hans har startat en namninsamling på nätet som på kort tid har fått över 9000 underskrifter, på att jaktbeslutet ska dras tillbaka.

– Självklart ska han få leva. Skogens vita stolthet och kung, skriver en Judith.

”Ska inte straffas”

Marie skriver:

– Det är människor som inkränktar i djurets hem. Djuren kan inte prata själv så jag väljer att använda min röst åt den vackra fina vita älgen. Ett vilt djur ska inte straffas med döden för att den reagerar i enlighet med sina naturliga instinkter.

Nu hoppas Hans att jaktbeslutet ska dras tillbaka.

Här kan du skriva under uppropet om att den vita älgen ska få levahttps://www.skrivunder.com/signatures/whitemoose/start/10

vita älgen

Tillsammans kan vi göra oss hörda. Dela gärna om du är emot att den vita älgen avlivas.