Cirkustiger Susu har levt hela livet i kedjor – det vilda djuret gör när buren öppnas får tårarna att spruta

Tigern Susu från Thailand fångades in redan som liten och har levt sitt liv i kedjor.

Eftersom hon levt sitt iv i fångenskap är hon inte riktigt lika stor som hon borde vara, men tillräckligt ståtlig för att imponera på sin publik.

Men tigrar ska leva sina liv i djungeln och jaga tapir, gaur eller bara ligga och glassa i solen.

Tyvärr ser det inte ut så för alla tigrar. Många tigrar lever i fångenskap och djurrättsorganisationer världen över kämpar för att skydda och bättre förvalta de vilda arternas livsmiljöer och att minska potentiella konflikter mellan vilda djur och människor.

Habitatförstörelse och tjuvjakt har satt sina spår på tigerpopulationer. Människor hjälper tigrarna att sakta få tillbaka sina antal, men det kan ta lite tid. Och under tiden är varje levande tiger som Susu värd att hjälpa och rädda.

Susu räddades i sista sekund

Susu är en av de tigrar som faktiskt fått hjälp. Wildlife Friends Foundation i Thailand kom till Susus hjälp när hon behövde det som mest.

Eftersom hon levt ett helt liv i kedjor kunde hon inte släppas ut i det vilda, men hon befriades från kedjorna och slipper att showa för publik och sova i en betonglåda.

Räddningsorganisationer som Wildlife Friends Foundation är verkligen änglar för djur i fångenskap och när de tog över Susu och befriade henne från livet på cirkus släppte de henne i en stor inhängnad med enorma ytor att röra sig på.

Hon kunde sträcka ut och släppa loss hur mycket hon ville. Allt under övervakning av Wildlife Friends Foundation som dag ut och dag in ser till att Susu lever bästa möjliga liv.

Så fort Susu släpptes ut gjorde hon sig hemmastadd. Hon njöt av naturen, att känna gräset under hennes stora tassar och började klösa på träden.

Hon fick också en ny, kär vän.

Wildlife Friends Foundation är riktiga hjältar och det bästa av allt är att de inte bara räddar tigrar, utan de flesta djur som är hotade och eller lever i fångenskap.

Se videon nedan på när Susu släpps fri. Starka ögonblicket får mig att fälla tårar.