Här är cirkusen som totalförbjuder levande djur – och ersätter dem med digitala: ”Det här är framtiden”

Det förekommer tyvärr fortfarande att elefanter och andra djur utnyttjas i underhållningssyfte. Men nu har en cirkus i Tyskland uppmärksammats över hela världen för sitt nya grepp, där man tar tydlig ställning mot djurplågeri. 

Circus Roncalli använder spektakulära hologram av elefanter, hästar och guldfiskar – och publiken älskar det! 

 

https://twitter.com/_J_Peso/status/1136012200374611976

Det anrika Circus Roncalli grundades 1976 och har bjudit Tyskland på underhållning i över fyra decennier.

Redan på 90-talet började man fasa ut djur från föreställningarna. I stället har man använt sig av mänskliga framträdanden.

Nu tar man återigen tar ställning för djurens bästa.

Och man gör det med djur, men inte levande sådana. I stället används mäktiga hologram av jätteelefanter, hästar och guldfiskar.

Föreställningen har hyllats enormt av såväl besökare som företrädare från djurrättsorganisationer.

Det här är framtidens cirkus – en föreställning där alla kan njuta av fantastiska varelser som inte utnyttjas och objektifieras i underhållningssyfte”, säger ordföranden för Animal Defenders International, Jan Cramer till The Dodo.

https://twitter.com/sooitskara/status/1134882159997513728

Tack vare den nya teknologin kan nu besökare interagera med djuren och komma nära dem. Skillnaden nu är att inget djur kommer till skada.

I klippet nedan visas ett sammandrag från Circus Roncelli.

Häftigt va!? Det här är onekligen framtiden. Tiden då djur plågas i underhållningssyfte måste vara över nu. Det går minst lika bra att använda den teknik som redan finns. 

Tycker du att fler cirkusar borde ta efter? DELA då artikeln för att uppmärksamma dina vänner om detta häftiga initiativ!