Byggarbetare tror de räddat hund från drunkning – snart inser de vilket rovdjur de egentligen hjälpt

Ibland kan skenet bedra. Det vet inte minst några byggarbetare från Estland som räddade vad de trodde var en hund, men som senare visade sig vara något helt annat.

Det var i februari 2019 som Robin Sillamäe lade märker till ett djur i det iskalla vattnet norr om Pärnu, Estland, och agerade snabbt.

Tillsammans med sina vänner räddade han krabaten, som de då trodde var en hund, och ringde snabbt till djurskyddsföreningen EUPA.

”Hunden” skakade ute på isen och de modiga eldsjälarna fick bryta loss den för att rädda honom från att drunkna.

Det var ingen hund

Därefter gjorde de allt i sin makt för att värma upp det lilla livet. De bäddade in honom i en varm handduk och lade honom i bilen.

Men när männen kom fram till en klinik som gått med på att hjälpa till visade sig situationen vara något helt annat än de till en början trott.

Det var nämligen inte en hund de räddat, utan en varg.

Enligt en lokal jägare var varghanen bara runt 1 år gammal, rapporterar Unilad. Han var väldigt lugn, förmodligen då han blivit rejält nedkyld av vattnet.

Återhämtade sig snabbt

Som tur var tog det inte speciellt lång tid för vargen att återhämta sig. Han fick sitta i en bur tills dess att han mådde bättre.

Efter bara en dag var han helt återställd och kunde släppas ut i det fria, med en radiospårare som gjorde att de kunde hålla koll på honom.

– Vi är så glada för det lyckliga slutet och vill tacka alla deltagande parter. Speciellt männen som räddade vargen och veterinärerna på kliniken som inte tvekade på att hjälpa det vilda djuret, har EUPA sagt till Postimees enligt Aftonbladet.

Tack för att ni räddade den här vackra vargen!