Taggig varelse sitter fast i glasburk – en titt på djuret och alla förstår genast vad som måste göras

Det som vi människor betraktar som skräp kan innebära en dödsfälla för de små djuren.

Nyligen fastnade en liten varelse i en burk, men som tur var upptäcktes den i tid av en godhjärtad person.

Det var för en vecka sedan som en person i Medstead, England, skulle gå ut och kasta soporna.

Nere i soptunnan såg personen en burk med Nutella. Burken såg ut att vara halvfull men vid en närmare titt så såg personen att innehållet var något levande.

Så fort den goda samaritan förstod vad det var för djur som levde i burken så plockade hen försiktigt upp den och tog den till HART Wildlife Rescue (HWR).

Den här stackars lilla igelkotten hamnade i en riktig knipa”, skrev HWR i ett Facebook-inlägg. ”Det är inte känt hur hon hamnade i glasburken, men hon hade en otrolig tur som upptäcktes när hon gjorde det!”.

Igelkott i burk
Foto: Facebook/ HART Wildlife Rescue

Smarta metoden för att rädda igelkotten

Den stackars igelkotten kunde inte ta sig ut på egen hand. Djurräddarna försökte att få ut den taggiga lilla vännen, men det var en utmaning. Igelkotten var rädd och rullade ihop sig till en boll, vilket gjorde det extra svårt att få ut den.

Istället för att försöka ha sönder burken och få ut igelkotten på det viset så använde sig djurräddarna av en annorlunda metod.

En av våra djurvårdare, Olivia, använde en kaffesked för att klia igelkottens rygg och uppmuntra henne att rulla ut sig inuti burken”, skrev HWR i en Facebook-uppdatering. ”När hon väl hade rullat upp sig kunde vårt team ta tag i igelkottens framfötter och försiktigt vicka ut henne ur burken.

Får vård och kärlek

Tack och lov så klarade sig igelkotten ut ur burken helt oskadd. Så fort djurräddarna fått ut henne så fick hon sin egen bur där hon hölls varm och fick mat.

Snart förstod djurräddarna att igelkotten också drabbats av endoparasiter, därför kunde hon inte släppas ut i det fria igen på en gång.

Just nu får hon fortfarande vård och så fort hon är helt frisk så kommer hon att släppas ut i naturen igen, där hon hör hemma.

Men fram tills dess så får hon bli lite bortskämd på djurhemmet!

Vilken tur att igelkotten upptäcktes i tid. Som sagt, skräp kan verkligen innebära livsfara för de små djuren.

LÄS MER: