Livrädd varelse flyr sitt brinnande hem – plockas upp av polis som får ett tack hon sent ska glömma

Arbetar man som polis eller brandman får man se en hel del.

När utryckningspersonal i Colombia försökte släcka en nationell skogsbrand gjorde de en märklig upptäckt i den brandhärjade jorden. En uppmärksam polis såg nämligen en liten levande varelse som försökte komma undan elden.

– Jag vet inte vilken sorts djur han är, säger polisen på Tiktok.

Flera stora skogsbränder härjar just nu i Colombia. Djurlivet är hotat på flera platser och trots brandkårens och nationella polisstyrkans insatser har de inte lyckats få kontroll på elden.

Lågorna fortsätter att svepa över skogarna och åkrarna.

The Dodo skriver om en väldigt skarp och uppmärksam poliskvinna som gjorde en upptäckt som hon sent kommer att glömma. På den glödande jorden såg hon nämligen en liten lurvig boll komma springande.

Den var grå som underlaget och smälte in där bland smutsen och askan. Men hon lyckades ändå få tag på den lilla parveln från den heta marken för att rädda den.

– Jag vet inte vilken sorts djur han är. Han är som en liten mullvad, säger polisen på Tiktok.

Tackade genom ett nyp

Mullvaden passade perfekt i poliskvinnans händer. Där var den i säkerhet. Givetvis var den till en början tacksam för hjälpen, men snart blev den rädd för att den var fast.

Mullvaden försökte då ta sig loss genom att ”gräva” sig ur greppet och tackade sin räddare genom att nypa henne i handen.

Då skyndade sig polisen att släppa ner mullvaden en bit därifrån, där den va skyddad från branden. Där det fanns skugga, svalka och gräs.

@nelsonsanchez6005 #fauna #vida #silvestre #salvandoanimales #ambiental ♬ sonido original – SÁNCHEZ TACTICAL

Den lilla killen passade bekvämt i hennes händer, med gott om plats. Han var tacksam över att vara borta från den heta jorden, men blev genast nervös över sina gigantiska vänner. Han hälsade sin räddare med en nypa på hennes hand och försökte sedan gräva sig ut ur hennes grepp.

Den sprang då iväg till sitt nya hem. Samtidigt vinkade polisen adjö till sin nya vän.

Vilken underbar liten krabat som fick hjälp av den vänliga polisen. Vad fint!