Kvinna hör någon gråta i ett träd – tror knappt sina ögon när en liten svart klump skymtas

Hon hörde ett rop på hjälp och undrade först var det kom i från. Efter ett tag förstod kvinnan vem som satt och grät ensam uppe i trädkronorna.

En kvinna kom gående längs en bäck i Australien när hon hörde ett märkligt tjutande och gråtande ljud uppifrån träden. Till en början kunde hon inte för allt i världen förstå vad det var som orsakade ljudet.

Till slut upptäckte hon att det satt en liten, svart klump uppe på en gren. Det visade sig vara en ensam fladdermusunge.

Läs mer: Pojken hör ångestfyllda skrik från hålet i marken – sek senare förstår han vem som är i nöd

Kvinnan förstod att stackaren som klamrade sig fast vid grenen hade tappat bort sin familj och var helt övergiven. Hon behövde agera, och det snabbt!

Hon hörde av sig till lokala Townsville Bat Rescue som kom till undsättning.

– Flygande rävar (en typ av fladdermus) är kolonidjur, så en ensam fladdermus i ett träd innebär vanligtvis att den är skadad, sjuk eller en övergiven baby. Peggy var en liten flicka med stora lungor, som berättade för alla som var i närheten att hon var där!, säger CJ Murphy på Townsville Bat Rescue för The Dodo.

”Klamra sig fast vid allt som är mjukt”

De fick ner fladdermusen, som döptes till Peggy, med hjälp av en lång stång med en trasa fäst i ena änden. De kunde fånga henne i den mjuka trasan.

– Små bebisar vill bli räddade och kommer att klamra sig fast vid allt som är mjukt och hårigt när det är nära. De kan helt enkelt inte släppa grenar och klättra vidare till dig. Peggy, som bara vägde 64 gram, hoppade direkt på trasan, säger CJ Murphy.

Den stackars fladdermusungen var uttorkad, men i bra skick i övrigt. Hon fick genast smaka på nappflaskan och har sedan dess stadigt gått upp i vikt.

Planen är att hon, när hon är tillräckligt stark och frisk, ska släppas ut i det fria igen. Men förmodligen blir det inte förrän i vår.

Lycka till i framtiden, Peggy. Vilken tur att kvinnan hörde dig när du skrek och grät så högt – det räddade ditt liv.

För mer spännande djurartiklar, gilla och dela denna text. Lämna gärna en kommentar på Facebook också.