Pojken hör ångestfyllda skrik från hålet i marken – sek senare förstår han vem som är i nöd

Olyckan kan vara framme när som helst och kan lämna förödande konsekvenser efter sig.

Djuren är tyvärr inte förskonade mot olycka de heller. Men som tur är finns det djurvänner som är beredda att rycka in när nöden kräver.

När en pojke i Brasilien var påväg hem från skolan för några dagar sedan så hörde han ett märkligt ljud.

Ljudet kom från en byggararbetsplats som han passerade på vägen. Istället för att ignorera ljudet så beslutade han sig för att ta sig en titt för att se vad som orsakade ljudet.

Han förstod snart att det kom från ett djur som befann sig i nöd och blev fast besluten om att hitta det stackars djuret.

Som tur var hittade han snart källan till de stressfyllda ropen på hjälp. Det visade sig vara en liten hundvalp som fastnat i ett hål…

Tog hjälp av sin syster

Genast tog pojken kontakt med sin äldre syster, Karol, som rusade till platsen.

Han var ganska rädd och försökte bitas”, skrev Karol på TikTok. ”Så jag gav honom vatten för att lugna ner honom lite. Han var väldigt svag. Jag blötte hans lilla kropp och gav honom vatten för att försöka få igång honom.

Efter att hundvalpen lugnat ned sig lite lyckades hon att lifta upp honom ur hålet. Det visade sig att han var svag och trött efter att ha suttit fast, så syskonen bestämde sig för att bära hem valpen.

I en uppföljningsvideo på TikTok så förklarar Karol att de tagit valpen till en veterinär. De trodde också att han var en hemlös hund, men snart fick de reda på att han tillhörde någon i närheten.

Hund sitter fast i hål
Foto: TIKTOK/KAROLFLAUZINO98

Mår bra trots omständigheterna

Karol och hennes bror hittade ägarna och det visade sig att valpen heter Doguinho. Karol har hållit kontakten med ägarna och erbjudit sin hjälp ifall de skulle behöva assistans.

Jag tror att han var traumatiserad av det som hände, men veterinären sa att han mår väldigt bra,” skrev Karol på TikTok.

Vilken tur att Doguinho blev hittad! Vilket tragiskt öde det hade varit för den stackars valpen annars.

Dela gärna den här artikeln med andra djurvänner på Facebook!