Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Gravid kvinna får höra att hon är en dålig förälder – för att hon inte vill göra sig av med sina katter

En gravid kvinna möttes nyligen av hårda ord från en vän på grund av att hon vägrar göra sig av med sina katter. Nu har hon delat med sig av konflikten på Reddit, och undrar om det verkligen är hon som gjort fel i situationen.

Alla som har husdjur vet att de små liven är en del av familjen.

Oavsett om det är katter eller hundar det rör sig om så är kärleken stor, och de allra flesta skulle nog vara överens om att man alltid vill djurens bästa.

På samma sätt är nog majoriteten av alla föräldrar därute överens om att barnens välmående går först, och att man aldrig hade utsatt sina barn för någon typ av fara medvetet.

”Vad ska du göra med katterna?”

En gravid kvinna på Reddit delade för en tid sedan med sig av en konflikt hon hamnat i med en vän gällande just detta, något även brittiska Mirror skrivit om.

Kvinnan i fråga väntar sitt första barn och har fyra stycken katter som hon och hennes partner adopterat.

När hon träffade sin vän blev hon oerhört chockad då kompisen frågade ”vad ska du göra med katterna?”

Ville att hon skulle göra sig av med djuren

Personen menade då att det var ansvarslöst att behålla katterna när barnet kommer och att paret därför borde lämna bort dem.

”Min vän frågade vad vi ska göra med katterna. Jag frågade vad hon menade. Hon började dra en hel grej om hur gravida kvinnor inte kan göra rent kattlådan, blah blah blah, och sa att jag borde göra mig av med katterna för att skydda bebisen,” skriver hon enligt tidningen.

Detta ledde så småningom till en konflikt mellan vännerna.

Kvinnan förklarade att hon alltid haft katter, och att det aldrig varit några problem. Hon försäkrade sin vän om att de var försiktiga med kattlådan och var väl medvetna om faran med Toxoplasma (en parasit som kan skada fostret och spridas vid kontakt med kattens avföring).

”Handskar existerar, och handtvättning, och min partner städar kattlådan oavsett. Jag försökte förklara det här på ett vänligt sätt,” skriver hon.

”Kallade mig skitstövel”

Detta var dock inte tillräckligt för vännen, som började kommentera att kvinnan var nonchalant när det kom till barnets hälsa.

Hon ska även ha sagt att hon kommer bli en ”skitdålig mamma,” eftersom hon inte prioriterar sitt barn över katterna.

”Jag sa att hon inte hade någon aning om vad hon snackar om, och att jag hade varit en fruktansvärd mamma om jag lärde mina barn att djur är något som bara kan slängas bort. Det är de inte! De är en del av familjen. Hon suckade och kallade mig skitstövel. Sedan började hon berätta detta för alla på jobbet (vi är kollegor) och alla höll med henne om att jag borde göra mig av med katterna. Är jag verkligen skitstöveln här?,” frågar hon på Reddit.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!