Husägare får kalldusch när han tittar ned i soptunnan – där lurar en liten hårig varelse

Det är inte varje dag man kollar ner i soptunnan och får sig en chock.

Men det hände för en familj för drygt en månad sedan då de fick syn på hårig liten varelse när de skulle gå ut och slänga soporna.

För oss människor är soptunnor platser där vi slänger vårt skräp och restavfall. Men vad som är sopor för oss är rena rama guldgruvan för andra.

För ett tag sedan fick ett par på Long Island, New York, en chock när de skulle gå ut och slänga soporna.

Nere i kärlet gömde sig nämligen ett litet djur med lurvig päls.

Husägarna valde att ringa efter assistans och fick då kontakt med den lokala djurräddaren Karenlynn Stracher, som direkt tog sig till platsen.

Kunde inte ta sig upp själv

Väl på plats kunde hon konstatera att det var en liten pungråtta som fått vittring på godsakerna i soptunnan och beslutat sig för att klättra i. Men det visade sig vara svårare att klättra upp…

Det här är faktiskt en vanlig situation”, säger Stracher till The Dodo. ”Ofta är djuren hungriga och känner lukten av matrester i soporna från utsidan av soptunnan. De kan hitta saker att klättra på för att ta sig in, men när de väl är inne är det mycket svårare att ta sig ut.

Nattdjur

Eftersom att pungråttorna är aktiva på natten så var Karenlynn orolig för att pungråttan skulle ha svårt att hitta tillbaka till sitt riktiga hem. Pungråttorna ser nämligen väldigt dåligt på natten.

Hon tog då beslutet att låta pungråttan vara kvar i soptunnan. Istället så vickade de soptunnan vilket tillät det lilla djuret att ta sig därifrån när han ville, vilket garanterat skulle bli så fort mörkret föll.

Dagen efter så var pungråttan borta. Den hade då vandrat ut i det fria igen, där den hör hemma.

I klippet nedan kan du se en film från hela händelseförloppet:

Vad skönt att det löste sig så bra! De får se till att skaffa lock på soptunnorna.