Kattunge upphittad av bilist mitt i vägen – får komma till ett nytt hem tack vare Facebook

Kattunge upphittad av bilist mitt i vägen – får komma till ett nytt hem tack vare Facebook

Ibland kan Facebook verkligen förändra världen.

Fråga bara den här katten – som fick komma till ett nytt hem tack vare kraften som finns mellan människor i sociala medier.

Tack vare människor som Holly Brookhouser kan våra fyrfotade vänner ute i världen få en ny chans i livet. Detta var precis vad som hände för den här lilla katten.

Holly är volontär vid ett djurhem och tar hand om djur innan de ska adopteras till nya familjer. När hon var ute och handlade en helt vanlig dag i förra veckan förändrades plötsligt allt. Ännu en gång.

Det är kattsajten Love Meow som rapporterar att Holly – mitt i mathandlingen – scrollade igenom sitt flöde på Facebook. Där möttes hon av en blick som hon inte kunde motstå. Det var den här lilla kattungen som behövde någon som kunde ta hand om henne.

Holly berättar för Love Meow att katten hittades av en man som såg att katten sprang under hans bil. Därefter åkte han hem med katten och skrev på sociala medier och frågade om någon kände till den eller kunde ta hand om henne.

Och det var här som Holly kom in i bilden. Hon följer djursidor på Facebook och fick genom dessa grupper upp bilden på katten.

Hollys son fick bestämma namn på katten, och då blev det Appleseed.

Kissen var bara några veckor gammal när den hittades och det blev snabbt klart att hon behövde äta upp sig lite.

I dag är hon kvar hemma hos familjen där hon trivs jättebra! Det finns också hundar i hushållet och det går bra för dem att umgås.

Visst är det trevligt att höra att sociala medier kan vara den här positiva kraften både för människor och djur? Dela gärna vidare den här hjärtevärmande historien för att sprida ljuset till dina vänner.