Kattmamma rusar rakt in i brinnande lada – när vittnen ser vilka som kommer ut tror de inte sina ögon

Kattmamma rusar rakt in i brinnande lada – när vittnen ser vilka som kommer ut tror de inte sina ögon

En mammas kärlek är kraftfullt. Vi får ofta ta del av otroliga berättelser om mammor som gör extraordinära saker för att skydda sina ungar i naturen.

Det är denna modiga kattmamma, som riskerade sitt liv för att rädda sin kattunge från en brand, ett mycket bra exempel på.

Samtidigt som hon fick skador efter räddningen återhämtar hon sig nu tack vare hjälp från djurräddare.

Kattmamman, som heter Minka, var en halvvild herrelös katt som tog hand om en kull ungar. Och när hennes kattungar fastnade i en brinnande ladugård nyligen tvekade inte Minka att rusa in för att rädda dem.

Genrefoto: Shutterstock

”Deras mat förvarades i en lada, och ladan fattade eld, och hon sprang in i ladan för att hämta sina kattungar som fick sig något att äta,” sa Christine Koltun på Furget Me Not Animal Rescue till City News.

Kattmamman trotsade elden och sprang upprepade gånger tillbaka in i ladan, riskerade sitt eget liv och fick allvarliga skador: hon fick svåra brännskador på mage, tassar och öron.

Tyvärr överlevde bara en kattunge den svåra prövningen, och den kattungen klarade sig utan några skador tack vare Minkas hjältemod.

Foto: Facebook/Furget Me Not Animal Rescue

Men katterna var i stort behov av hjälp. Minka brändes inte bara allvarligt av branden utan fick rökinandning och fastighetsägarna kunde inte ge adekvat veterinärvård.

När djurskyddet Furget Me Not Animal Rescue i den kanadensiska storstaden Edmonton fick reda på historien visste de att de var tvungna att hjälpa till – även om det innebar att de tänjde på sina egna resurser.

”Vi är långt över kapaciteten med kattungar just nu, men när vi fick höra om en mycket akut situation med en katt i olidlig smärta, oförmögen att ta hand om sin unge, sa vi naturligtvis ja”, skrev djurräddarna på sin Facebook-sida.

Foto: Facebook/Furget Me Not Animal Rescue

Med hjälp av dem har Minka fått behandlingar för sina brännskador och fått antibiotika. Veterinärer tog också röntgenbilder för att kontrollera omfattningen av rökskadorna i hennes lungor.

Hennes kattunge, som har fått namnet Francis, ska snart placeras i ett fosterhem. Djurhjältarna förklarade att om mamman och kattungen är ”sammanfogade” kommer de att hålla dem samman, men de verkar ha blivit mindre fästa på ett naturligt sätt när Francis blivit äldre. Därför kan de få bästa möjliga vård om de åtskiljs.

”I slutändan kommer vi att fatta det bästa möjliga beslutet för att båda ska få en så lycklig framtid som möjligt när de är redo”, skrev Furget Me Not på Facebook.

Under veckorna efter att Minka och Francis togs in har deras berättelse blivit viral, och djurvänner runt om i världen lovordar Minka som en hjälte: ”Vi är förvånade och otroligt ödmjuka över den internationella responsen på Minkas berättelse!”, skrev Furget Me Not i en uppdatering.

De säger också att de två katterna även fortsättningsvis vår bra, och att Minka gör stadiga framsteg i sin återhämtning.

”Hon har gjort otroliga framsteg med sin socialisering, det är säkert att säga att det här inte är en vildkatt,” skrev de. ”Vi har kunnat minska hennes smärtstillande medicin samtidigt som vi har hållit henne väldigt bekväm och glad, och både hon och hennes lilla Francis njuter av all mat de kan äta.”

Minka är definitivt en hjälte – vilken otrolig sak att göra för att rädda sin kattunges liv. Vi är så glada att de båda mår bra och är på väg mot ett bättre liv.

Dela denna otroliga berättelse!