Foto: Shutterstock/Imgur (katten på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra)

Katten kommer hem sent på kvällen med lapp i halsbandet – då inser ägaren vad grannen gjort

.

Alla har vi nog någon gång kommit i kontakt med en äventyrlig liten katt som går sin egen väg i livet. De tar sig ut på dagarna och man vet inte riktigt vad de pysslar med ute i det fria och sen kommer de tillbaka…kanske med en mus i munnen?

Eller så ser de bara lite så där lagom luriga ut när de är tillbaka i hemmet.

För en kattägare är det så klart ett väldigt betydelsefullt beslut att fatta, om man ska låta katten visas utomhus eller låta den vara en innekatt. Det finns så klart för- och nackdelar med båda och det gäller så klart att respektera sin katts individuella behov och personlighet.

Om man exempelvis bor inne i stan kan det för många vara svårt att släppa ut sin katt, med tanke på trafiken och faran det innebär.

Men bor man lite utanför staden så går det ofta bra för katten att vara ute. Där den kan klättra i träd, jaga möss…och komma hem med lappar runt sitt halsband!

Det sistnämnda var i alla fall vad den här katten gjorde en sen kväll i grannskapet i amerikanska storstaden San Francisco, uppger ägaren själv på nätforumet Reddit.

Äventyrlig katt i grannskapet

Nala är en katt som de flesta känner igen i grannskapet, enligt djursajten Paw my gosh. Hon är tydligen en äventyrlig kisse som gillar att vara ute om kvällarna.

En sen kväll kom hon hem med en lapp vid sitt halsband. Familjen vecklade ut lappen och tittade vad som stod där:

Bildkälla: imgur

Så här stod det på lappen, enligt vad kattägaren själv uppger på Reddit:

”Jag vet inte vems katt detta är, men hon kommer och besöker oss varje vecka. Hon brukar jama utanför vår bakdörr tills vi släpper in henne, hon vandrar runt våra ben, går runt i huset som om det vore hennes hem, ställer sig och väntar vid kylen tills min make eller jag ger henne lite mat. Hon tycker inte om en viss typ av kattmat så mycket! Vi ser fram emot hennes små besök. Vi förlorade får egen 21-åriga katt det här året”.

Så fint skrivet, grannarna var inte alls arga på katten Nala. Det visade sig att de själva hade haft en kisse som nyligen gått bort efter 21 år, och grannarna förklarade att Nala var välkommen in till dem närhelst hon själv ville. De hade också ritat en liten kisse längst ner i brevet. 

Vilka underbara grannar! Dela gärna vidare om du också är en riktig kattmänniska.