Hemlös katt kommer till nytt hem men växer inte som han ska, då ger veterinären chockerande diagnos

Alla katter har inte samma tur här i världen – men många får chansen att starta om på nytt!

Möt katten Munchie. Han är en liten katt med en speciell historia och framför allt: ett stort hjärta.

För att vara en katt är han mycket mindre än sina kattvänner, skriver djursidan Love Meow.

Han hade först inget hem men blev sedan adopterad av veterinären Emily Tomlinson. Hon tyckte att han var så söt och underbar, och tog med honom hem till sig efter att han kommit in till kliniken.

När Emily förstod att Munchie inte hade något hem så var det inget snack – hon skulle ta hand om den lille fyrfota vännen.

Det visade sig dock att han hade en annorlunda diagnos.

– Han har bilateralt ödem i hornhinnan. Synen är bra och det påverkar inte hans vardagsliv alls, säger hon till Love Meow.

Det enda Munchie behövde i livet var någon att älska. Någon som var villig att ta hand om honom. Och han hittade helt rätt person i Emily. En sann djurvän som inte ville något annat än adoptera honom.

Men efter ett tag insåg Emily att något inte stod rätt till med Munchie och tog honom till djursjukhus där det konstaterades att han även hade något som kallas hypoparathyroidism. Detta innebär att han har låga kalciumnivåer i blodet, och har gjort att han inte växer riktigt som andra katter.

Men i den lilla kroppen bor alltså en katt med ett stort och lekfullt hjärta! Han kommer förmodligen alltid vara liten till växten, men mår i alla fall bra nu!

Hemma hos Emily har han det alldeles utmärkt!

Dela gärna vidare om du också älskar katter!