Busiga badkatten njuter av sommarsurfing – bilderna gör nu succé i hela världen

Alla djurvänner därute kan nog hålla med om att det är något magiskt med hur djur och människor väljer varandra.

Det är som att ens husdjur och en själv dragits till varandra och är menade att vara tillsammans. Som att allt annat hade varit fel.

Historien om lilla katten Hokule’a är en sådan som bevisar hur en katt och dess ägare faktiskt är gjorda för varandra.

När Alessia och Pat valde att skaffa katt föll de direkt för Hokule’a, trots att han var väldigt blyg och lite skygg, förklarar de för the Dodo

Snart visade det sig vara en helt oslagbar matchning och katten hade ett udda intresse som chockerade alla.

Han älskar vatten och det visar sig även att han hade en naturlig talang som surfare, ja, du läste rätt. Katten surfar.

Alessia och Pat från Honululu

Paret lever tillsammans i Honolulu, Hawaii, och deras största fritidsintresse är att surfa.

Ganska snart efter att de hade fått hem Hokule’a märkte de att någonting var speciellt med honom.

Han ryggade inte tillbaks när det stänkte vatten omkring honom och kunde stå utomhus i ösande regn utan problem.

– Han följde efter oss överallt och till och med när vi var i duschen hoppade han in i duschen för att vara med oss. Han verkade inte bry sig om vatten eller om det stänkte. Han ville bara vara nära oss. Vi märkte att han började gå ut och även om det regnade kom han in helt dyngsur, berättar Pat för the Dodo.

Bara för sakens skull beslutade de sig därför för att de skulle ta med honom en dag på stranden för att se hur han hanterade det.

Katt som älskar vattnet

De begav sig till en lite avlägsen plats där de kunde vara ifred för att se om deras älskade katt delade deras stora intresse i livet.

Och det gjorde han.

– Vi kom dit och lät honom leka i sanden, för honom kändes det väl som en stor kattlåda. Vi tog honom till strandkanten och han blev snabbt varm i kläderna. Då upptäckte vi att han kunde simma bra naturligt och jag hade min surfbräda där så jag satte honom på brädan och paddlade ut på små vågor och tog de liggandes, och han verkade gilla åkturen. Därifrån blev han bara mer bekväm, berättar Pat för the Dodo.

För att göra det så bra som möjligt för Hokule’a byggde de en liten plats åt honom där han kunde sitta.

Men snart växte intresset mer och han började kliva ut på brädan, hoppa i vattnet själv och njuta fullt ut av sina dagar på stranden.

Familjens delade intresse för att surfa

En katt som älskar vatten så mycket låter kanske galet för vissa.

Men det är just det som är magin med hur djuren och vi människor väljer varandra, familjen älskar samma sak och har oerhört roligt tillsammans.

– Han vet vad han klarar av nu, så han är lite kaxig ibland och han är väldigt snabb, nästan snabbare än mig när han simmar. Han kommer in i något slags lugnt sinnestillstånd. Jag tror havet är lugnande, förklarar Alessia för the Dodo.

Paret menar att det är den perfekta platsen för honom att bo i Hawaii och är så glada att deras katt delar intresset de båda har.

– Det är sommar året runt, vattnet är varmt, och du kan fortfarande hitta dina egna små paradisplatser. Nu när vi har en tredje familjemedlem att dela det med blir det så otroligt mycket mer speciellt, avslutar Pat.

Det här är bara för bedårande!

Se hela historien här: