FOTO: Flickr/Pixabay

Här checkar hundarna in på hotell – för att slippa plågas av nyårsraketerna

Nyårsafton kan vara en riktig mardrömsupplevelse för många hundar på grund av alla smällare och raketer. Men nu öppnar flygplatshotellen upp för alla vovvar som vill slippa oljuden – där råder nämligen fyrverkeriförbud.

På Clarion Arlanda väntas över 300 hundar checka in för en lugnt och fridfullt nyår, skriver Aftonbladet.

Till nyårsafton 2019 förbjuds alla raketer i Sverige, så i år blir det sista gången alla hundar kommer att plågas av smällarna. Ett mycket välkommet besked – inte minst för hundarna själva.

Det är välkänt hur rädda och stressade våra fyrbenta vänner blir på nyårsafton och ibland kan det till och med vara livsfarligt. Förra året rapporterade Aftonbladet om hunden Diesel som dog på nyår – efter att ha varit orolig hela dagen.

Hundar tar in på hotell över nyår

Nu skriver Aftonbladet att svenska flygplatshotell runt om i landet infört fyrverkeriförbud på nyårsafton. Clarion Arlanda lanserade förra året konceptet ”Happy Dog”, där hundägare, tillsammans med sina vovvar, kan ta in på hotell för ett lugnt nyårsfirande utan raketer.

Idén föddes för flera år sedan.
– 2012 checkade det in en gäst med en hund. Då sa han att han ville bo här på nyårsafton för att hunden är så rädd för smällare, vi snappade upp det här och tänkte att det säkert är fler som har samma problem, säger Pernilla Johansson, vd på Clarion hotell Arlanda till Aftonbladet.

FOTO: Shutterstock

Rekordstort intresse

”Happy Dog” har blivit en stor succé och i år har 308 hundar och sex katter checkat in med sina ägare.

Heli och Markku Särkelä och deras 13-åriga golden retriever Ronja, är en av alla gäster som slopar det traditionella nyårsfirandet för en lugn afton.
– Vår hund är ett nervvrak och den värsta dagen är nyår. Hon kan inte gå ut och kissa och håller sig en hel dag. På Arlanda-hotellet känner hon sig som hemma och kan sova och ha det bra. Så länge vi har kvar henne kommer vi åka dit, säger Heli till Aftonbladet.

FOTO: Wikipedia

Sedan Clarion Arlanda lanserat ”Happy Dog” har flera hotellkedjor följt efter, däribland Nolvik hotell & konferens i Göteborg, Sturup Airport Hotell i Malmö, Clarion Hotel Copenhagen Airport i Köpenhamn samt Häringe Slott i Stockholm.

Pernilla Johansson, vd på Clarion hotell Arlanda, är glad över utvecklingen.
– Nu är det så otroligt många som har tagit efter, både våra konkurrenter och systerhotell. Vi gör det här ihop.

Hundar ska inte behöva utsättas för ett enormt lidande bara för att vi ska få se lite raketer. Gilla och dela för att hylla det här fantastiska initiativet!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/TsE5oVneG9XZhv6uyXJGZzJ4r6bWt7Kx_CpKUHqahRnDWrgGNeow86l0IrrTeUI7?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]