FOTO: Dyrebeskyttelsen Bergen / Facebook

Bilist hittade dumpade kattungar i plastpåse vid vägen – var bara 10 dagar gamla

Det var under lördagen som en bilist i Bergen, Norge, upptäckte tre kattungar – i en plastpåse – vid vägkanten.

Någon hade lagt ner kattungarna i en påse och bara slängt dem vid vägen.
– Det var bara en slump att de hittades, säger Irene Bjoröy Wiig som driver djurskyddsorganisationen Bergen i Norge till norska TV2.

Dyrebeskyttelsen Bergen / Facebook

Den ofattbara händelsen ägde rum i Bergen i Norge under lördagen. Någon hade slängt en plastpåse vid vägkanten med tre små kattungar i. De var endast 10-12 dagar gamla. Glädjande nog var inte påsen ordentligt knuten så två av katterna hade lyckats krypa halvvägs ut ur påsen. Tack vare det lyckades bilisten få syn på dem, men det var i sista sekunden. Enligt norska TV2 var han bara millimeter från att köra på påsen.

Händelsen har skakat staden och nu kräver den lokala djurrättsorganisationen hårdare tag mot oansvariga ägare.
”Det hade kunnat varit slutet för dessa små. På grund av en oansvarig och hjärtlös ägare som inte hade brytt sig om att kastrera sin honkatt. Och som fann det lättare att kasta dessa oönskade liv ur bilfönstret. Av alla oansvariga sätt att behandla djur så är detta bland det värsta”, skriver Irene Bjoröy Wiig, ansvarig för organisationen, på Facebook.

FOTO: Dyrebeskyttelsen Bergen / Facebook

Enligt henne är det vanligt att ägare dödar sina husdjur och dumpar dem på liknande sätt – exempelvis när de åker iväg på semester. Hon säger också att tiotusentals katter dör varje år på grund av att ägarna inte kastrerar dem.

Kattungarna från plastpåsen klarade sig oskadda, som tur var. Men det finns ett stort mörkertal av liknande fall, säger Irene till TV2.
– Det vi vet om är bara toppen av isberget. De små kattungarna som hittades lever och mår bra men liknande fall sker hela tiden. Det var bara en slump att de hittades.

Det här är bland det värsta jag läst! Så här får det absolut inte gå till! Dela om du tycker att djur ska behandlas med omsorg och respekt!