Vanvårdad varelse kan knappt se för all päls – när djurvän kapar allt hår kan ingen tro sina ögon

Utan djur hade jorden varit en lite mindre mysig plats. Ändå finns det många som är elaka mot dessa underbara varelser.

När hunden Julian hittades på gatan ensam och övergiven var han så illa däran att man knappt kunde se vilket djur han var.

Han hade stora tovor över hela kroppen och gjorde att han knappt kunde gå.

Vem eller vilka som lämnat den här stackars hunden åt sitt öde vet man inte, men däremot vet man vilka som räddade honom.

Fick ögonkontakt med djurvän

Valia Orfanidou jobbar på Save Greek Stray, en organisation som försöker förhindra att djur behandlas illa och det var hon som hittade Julian på gatan.

När hon fick syn på den illa tilltygade krabaten bestämde hon sig direkt för att göra sitt allra yttersta för att rädda hans liv.

När Julian var i säkerhet undersöktes han på momangen och det visade sig inte bara vara pälsen som ställde till det för honom. Den stackars hunden hade också starr, var delvis döv och diagnostiserades med en hjärtsjukdom.

Men trots hans dåliga hälsostatus så hade visade Julian på mycket livsglädje och Valia bestämde sig för att ge honom ett liv fyllt av omsorg och kärlek.

Kapade all päls

Men det var mycket att göra, inte minst behövde Valia hjälpa honom bort med all tovig och smutsig päls och det var inte det lättaste uppdraget.

Allt från avföring till gigantiska insekter hade gömt sig i tovorna och stanken var olidlig.

Det tog Valia och hennes kollegor fyra timmar för att få bort all päls, men när den väl var borta var förvandlingen total.

Ingen hade kunnat tro vilken underbart söt liten hund so gömde sig under all den där pälsen.

Såg inte vad det var för varelse

Människor som passerade genom kliniken där Julian vårdades frågade hela tiden vad pälsklumpen var. De insåg inte ens att det var en hund eftersom man inte kunde se hans ansikte så bra.

Sedan räddningen. harJulians päls vuxit ut vit och fluffig, men trots att han är världens snällaste har hans ålder och olika diagnoser satt käppar i hjulet för honom att hitta ett nytt hem.

Vi önskar Julian allt gott och hoppas att han hittar sin person i livet, tills dess är han med Valia och de andra djurräddarna på hundhemmet.

Du kan se Julians förvandling i videon nedan: