Vanvårdad pälsboll får makeover på salong – när frisören lagt ner saxen är hon oigenkännlig

Den här hunden behövde verkligen en makeover – både i sitt liv men också till sitt yttre.
Nu har Pixie fått den hjälp hon behövde.

Det var för ungefär en vecka sen som djurhemmet Wyandotte Animal Shelter kunde berätta om hunden Pixie på sin Facebook-sida.

– Pixie var ett av de värsta fallen när det kommer till övervuxen, tovig päls vi sett på ganska länge. Hon överlämnades av sin ägare, som insåg att han inte längre kunde hantera hennes dagliga vård, skriver djurhemmet på sin Facebook-sida.

Artikeln fortsätter under bilden.

Djurhemmet förklarade att det var ett känslosamt överlämnande, men att ägaren insåg att han hade kommit till vägs ände. Han ville i och med detta ge vovven en ny chans i livet.

– Han skämdes över att han hade låtit hennes tillstånd bli så illa och erkände att han var blivit alltmer ovillig att ta henne till en hundfrisör eftersom hennes tillstånd blivit värre. Han hade svårt att släppa henne men överlämnade henne till oss så att vi kunde säkerställa att hon skulle komma till någon som kunde ge henne det liv hon förtjänade, skriver djurhemmet.

Därefter klev hundfrisören in i bilden – för att tvätta pälsen och framför allt klippa bort tovorna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Wyandotte Animal Shelter/Facebook

De berättar att hunden vägde knappt 2,5 kilo när hon kom in, vilket är mycket svårt att tro när man ser all päls! Men som tur var hade vovven inte så många andra besvär med sin kropp, vilket annars kan vara fallet när pälsen tillåts bli i så dåligt skick.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Wyandotte Animal Shelter/Facebook

Bilderna på hur Pixie ser ut nu, efter att ha fått en rejäl makeover hos frisören är fantastiska!

Enligt djursajten The Dodo har hunden nu dessutom fått komma till ett nytt, kärleksfullt hem efter att ha blivit adopterad!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Wyandotte Animal Shelter/Facebook

Vi önskar denna fina hund all lycka i livet!

Dela gärna artikeln för att hylla dessa djurvänner som tog hand om henne.