Valpen föds utan framben – när veterinären säger att den ska avlivas tar ägaren ett avgörande beslut

Den lilla valpen föddes utan framben och stöttes bort av sina syskon.

När den bara var fyra timmar gammal föreslog veterinären att den skulle avlivas.

Då tog ägaren ett avgörande beslut.

Valpen Nobby fick en tuff start på livet. Han föddes utan framben. Mamman accepterade honom, men syskonen stötte bort honom så han inte kunde äta.

Hur sorgligt det än var ansåg veterinären att det bästa vore om Nobby avlivades. Då var den lille valpen bara fyra timmar gammal.

Men Lou Robinson, från Texas, som tillsammans med sin make Mark, adopterat och tagit hand om hemlösa och oönskade hundar i hela sitt liv, ville annat.

Hon bestämde sig snabbt för att trotsa veterinärens förslag och ta hand om Nobby själv.

Sagt och gjort. Nobby följde med Lou hem. Där vakade hon och maken över hunden dygnet runt. De gav honom kärlek och trygghet, och mat via flaska.

Fick dystert besked

Till en början såg det ut som att Nobby skulle klara sig.

– Hans ögon öppnades, hans öron utvecklades. Han hittade sitt ljud, lukter och röst, sa Loui Robinson till The Dodo 2017.

Då kom beskedet de inte räknat med. När Nobby var tre veckor gammal började han plötsligt nysa. Han kunde inte längre bajsa, och små mjölbubblor kom ut ur hans nos.

Efter en röntgen visade det sig att Nobby hade fel på matstrupen.

No cares Nubby Bowlin.🐾😍🐾

Gepostet von Lou Robinson am Sonntag, 5. Februar 2017

Nobby fick en antibiotikakur, samtidigt som han placerades i en kuvös. Oddsen var inte på den lilla hundens sida, men han visade sig ha en vilja och kämparglöd utöver det vanliga.

– Han gav inte upp. Han kämpade. Och så länge han har en chans att få ett bra liv kommer vi att kämpa för att ge honom den möjligheten, sa Lou Robinson.

Nobby blev med tiden bättre. Men där och då visste man inte om han skulle överleva.

Så gick det för valpen Nobby

I dag, två år senare har den underbara lille jycken visat att han är en riktig överlevare.

Visst innebär livet en del utmaningar för Nobby, men han har visat en hel värld att allt är möjligt.

Paret Robinson har skapat en egen Facebooksida åt honom där man kan följa hans äventyr. Och att döma av uppdateringarna och bilderna som läggs upp mår Nobby bättre än någonsin.

Han har vuxit upp till en stark hund. Nobby gillar att leka och han verkar nyfiken på livet och allt det som de ger. Han har till och med fått sin egen lilla rullstol, som gör att han lättare kan ta sig fram.

Stolen fungerar även utmärkt som färdmedel åt hans hundkompisar.

Nobby är en sann inspirationskälla! Även om han inte är som alla andra visar han en hel värld att det inte spelar någon roll.

Veterinären tyckte att han skulle avlivas, men tack vare Lou och Mark, och en styrka utöver det ovanliga har Nobby visat att allt är möjligt.

Dela för att hylla denna fantastiska hund och tacka Lou och Mark för det fantastiska jobb det gjort!