Polisen höll på att misshandlas till döds – då kom trogna hundkollegan till undsättning

Hundar är så mycket mer än fyrbenta djur. De är lojala, trofasta och är verkligen människans bästa vän.

Någon som nog definitivt skulle hålla med om det är polisen Todd Frazier, vars liv räddades av sin trogna hundkollega.

Polisen Todd Frazier var ute och patrullerade likt vilken kväll som helst i Mississippi, USA.

Plötsligt fick ha syn på en bil som stod parkerad vid sidan av vägen. Bilen var igång men lysena var släckta. I bilen satt en person.

Todd parkerade polisbilen och gick fram mot bilen för att kolla så att allt stod rätt till med personen.

Då hoppar plötsligt två andra personer fram från buskarna. Todd förstod att han råkat ut för ett bakhåll.

Stökigt område

I området hade det tidigare rapporterats om gängledare som uppmuntrat gängmedlemmar att attackera, och helst mörda, varje polis som de stötte på…

De tre männen gick till attack mot Todd som föll mot marken. Misshandeln tilltog och gärningsmännen började släpa honom mot skogen. Todd förstod att hans liv hängde på en skör tråd.

Under misshandeln fick Todd tag på bilnycklarna. På nyckelknippan fanns en knapp som gjorde det möjligt att öppna bakluckan, där hans kära kollega Lucas befann sig.

Foto: Youtube/CNN

Lucas, som är en polishund av rasen Belgisk Malinois, kastade sig snabbt ut för att rädda sin hundförare.

Orädd Lucas till undsättning

Utan att tveka gick Lucas till attack mot gärningsmännen och bet dem våldsamt. De lyckades till slut fly, men drog på sig stora skador orsakade av Lucas.

Både Todd och Lucas skadades också under den hänsynslösa attacken. De återhämtade sig dock snabbt och kunde snart återgå till arbetet med att upprätthålla lag och ordning.

För sin hjältemodiga prestation tilldelades Lucas hedersmedaljen ”Brookhaven Animal League Rescue Hero of the Year award”.

Se nyhetsinslaget från CNN om händelsen i spelaren nedan:

Tack Lucas för den otroliga insatsen med att rädda din hundförares liv! Vi hoppas verkligen att ni eller någon annan behöver vara med om något liknande.

Blev du också berörd av händelsen och imponerad av Lucas insats? Kommentera gärna och dela artikeln med dina vänner på Facebook!