Sjuk liten hund kastas ut på gatan – hänger skamset med huvudet när en sann djurvän får syn på honom

De allra flesta gatuhundarna i världen lever ett mycket tufft liv.

Det räcker att fråga några av de många organisationer som arbetar för att hjälpa de stackars fyrfota vännerna som inte haft samma tur som många av sina kompisar i livet. För att förstå hur hundarnas verklighet ser ut. Vovvarna vandrar runt planlöst på gatorna, och letar efter någonting att äta. Det kan vara så att de finner någonting att för tillfället mätta hungern i någon papperskorg, eller också har de ”turen” att få någonting överblivet från en restaurang.

De går ofta och lägger sig hungriga. Dessutom i ett mycket utsatt läge, kanske mitt på gatan helt utblottade.

Den här historien handlar om en hund som fick namnet Sardinha.

Han hittades av lokala djurorganisationen Abrigo Animal Amigos i Brasilien, och ska enligt Hopes 4 Paws ha fått tillbringa stora delar av livet på gatorna.

Hans huvud var böjt när han hittades, och pälsen var mycket sliten. Det såg ut att vara en hund som inte hade haft tur i livet hittills.

Foto: Youtube

Men det skulle komma en vändning för denna stackare!

Djurhjältarna tog honom under sina vingar och han fick genast veterinärhjälp. Uppgifter gjorde gällande att han blev utkastad ur sitt hem för att ha varit sjuk, uppger Paw my gosh, men vi vet inte riktigt säkert vad som hänt med denna stackars fina hund. Veterinärerna kunde se att han behövde vård, bland annat för en ögoninfektion och skabb.

Foto: Youtube

I dag har Sardinha fått komma till ett hem där han är älskad av sin matte!

Se hur glad han är när de leker i klippet här nedan.

Dela gärna vidare inlägget om du också anser att alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem!