Polisen varnar: Avlivningsvätska har stulits från veterinär – kan döda både djur och människor

En veterinärklinik i Tidaholm har blivit utsatt för inbrott under den gångna veckan.

Vad som stals från kliniken var avlivningsvätska – just denna är till och med dödlig för människor.

Polisen går nu ut och varnar allmänheten.

När våra djur blir sjuka av ålder och tyvärr tvingas lämna oss, är det bästa sättet att åka in till veterinären för att avliva. Många djur somnar in på grund av ålder men de flesta väljer att ta bort djuret innan det lider allt för mycket av sjukdomar eller ålderdom. Hos veterinären får djuret en injektion med avlivningsvätska och somnar in stilla utan smärtor. Det är klassat som det mest vänliga sättet att låta ett djur somna in på.

Inbrott på djurklinik

Men nu har upp mot 2 liter avlivningsvätska hamnat i händerna på helt fel person, och ingen vet vem avlivningsvätskan är menad för eller vad tjuvarna ska använda den till.

Under den gångna veckan utsattes en veterinärklinik i Tidaholm för ett inbrott. Tjuvarna plockade på sig flera mediciner och bland de fanns en 1,5 liters flaska med avlivningsvätska – avsedd för att injekteras i djur vid avlivning.

Polisen varnar allmänheten

Polisen vill inte lämna ut några detaljer på grund av utredningstekniska skäl men vill gå ut och varna allmänheten för att skydda personer som kan komma i kontakt med vätskan.

– Använd den inte. Den kan vara dödlig för människor, säger Peter Fasth, gruppchef för områdespolisen i Skaraborg till Skövde Nyheter enligt Aftonbladet.

”Är riktigt farlig”

Rädslan är att vätskan hamnar bland missbrukare. Just den här avlivningsvätskan är livsfarlig och kan till och med vara dödlig för människor.

– Många mediciner är farliga i stora doser men en av dem som stals är riktigt farlig. Den kan vara dödlig i vissa doser, säger Peter Fasth enligt Aftonbladet.

Sprid det här vidare för att hjälpa polisen att hitta tjuvarna, så att folk kan hålla ögon och öron öppna!

Video – kvinna lämnar hemlig lapp till veterinären: