Djurvännen hittar hundvalp liggandes vid kartong på gatan – som tar sina sista andetag

Djurvännen hittar hundvalp liggandes vid kartong på gatan – som tar sina sista andetag

Det finns några saker som gör mig riktigt arg. Men en sak som får mitt blod att koka är när försvarslösa djur blir misshandlade eller på något vis behandlas illa.

Tragiskt nog sker det hela tiden över hela världen.

Undernärd hundvalp på gatan

I det här fallet var det en undernärd liten hundvalp som hittades ensam och övergiven på gatan i en indisk stad, mitt i den stekande solen bakom en stor kartonglåda. Valpen låg utslagen och inte vid medvetandet. Det var som om hon andades så som någon som tar sina sista andetag gör.

Bildkälla: Youtube/AnimalAidUnlimited

Men kort därefter dök djurhjältarna från Animal Aid Unlimited i Indien fick höra om det tragiska ödet den stackars hundvalpen ställts inför.

Volontärerna på Animal Aid Unlimited hade sett mycket i sina dagar. Men det som den lilla hundvalpen nu gick igenom var chockerande.

Rusade till veterinären

”Vårt räddningsteam skyndade henne till Animal Aid och vi upptäckte då att hon var i chock med allvarlig uttorkning, vilket troligen orsakats av icke behandlad diarré”, skriver Animal Aid Unlimited.

Om inte djurrättsorganisationen inte kommit till den lilla valpen i tid kunde den ha gått ett tragiskt öde till mötes. Som tur var kunde den lilla valpen tas till en veterinär i tid så att de kunde ta sig en närmare titt på henne och vad hon led av.

Bildkälla: Youtube/AnimalAidUnlimited

Trots att hon nu var i goda händer var veterinärerna inte säkra på att hon skulle överleva.

Överlevde mot alla odds

Hundvalpen gick igenom en lång undersökning och hennes blodtryck var lågt. Veterinärerna var rädda för att det kanske var för sent. Men lyckligtvis fick hon de vätskor hon behövde för sin lilla kropp i tid.

Vi är så glada över att kunna säga att den lilla valpen överlevde. Bara någon dag senare var hon som en helt ny varelse, som lekte och viftade på svansen!

Att den lilla valpen kunde gå från att gråta nära sin död till att bli en glad, alert och kärleksfull valp på bara några timmar är helt fantastiskt.

Tack till Animal Aid Unlimited och alla andra underbara djurvänner där ute som ser till att göra en så stor skillnad i livet för våra fyrbenta vänner. Nu delar vi vidare artikeln på Facebook för att hylla dessa fantastiska djurhjältar.!