Restauranggäst reagerar när hund upptäcks på stolen – då gör personalen det enda rätta

En man klev in på restaurangen för att äta en god måltid.

Med sig hade han sin bästa vän.

En trevlig middag i gott sällskap. Den här mannen såg fram emot att få äta en god bit mat, och dessutom tillsammans med sin fyrfotade familjemedlem, skriver The Dodo.

Gemma Colón satt vid ett annat bord på samma restaurang i New York – och hon blev glad av vad hon fick se från sin plats på matstället.

– Jag fick en av de mest oväntat hjärtevärmande utsikterna. Jag märkte att den här hunden satt mittemot sin ägare på en stol och agerade som en riktig, riktig gentleman, säger Gemma Colón till djursajten The Dodo.

Personalens reaktion

Hon lyckades också överhöra vad personalen tyckte om tilltaget.

– Jag hörde en servitris kommentera hur duktig hunden var vid ett tillfälle, och mannen svarade och sa att han tar med sig den överallt, säger Colón och berättar att det såg ut som en ”mycket trevlig dejt”.

Här nedan kan man se deras mysiga middagsdejt:

På anvisade platser kan hundar få följa med in på restauranger även i Sverige, och det är restaurangägaren som i så fall avgör detta. Livsmedelsverket skriver följande på sin hemsida, på frågan om man får ta med sig sin ledarhund i livsmedelsbutik eller restaurang:

”En person som har funktionshinder bör få ta med sig sin ledarhund, servicehund eller signalhund in i exempelvis en serveringslokal – till exempel pub, restaurang eller café – och i vissa delar av en butik. Hunden får dock inte följa med om det finns risk för att livsmedel smittas eller smutsas ned. Det är restaurang- eller butiksägaren som avgör om det är risk för att livsmedel smittas eller smutsas ner och de kan av just den anledningen neka någon att ta med sig hunden”.

Vad tycker du om deras mysiga middagsdejt? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.