Postbud ser gripande önskan på äldre mannens staket – släpper allt och gör det enda rätta

Postbud ser gripande önskan på äldre mannens staket – släpper allt och gör det enda rätta

Om du har en hund i din familj vet du hur mycket glädje och kärlek de sprider.

Så länge de lever gör de allt för att muntra upp en dyster dag och visa sin lojalitet mot sin ägare. Men tyvärr är det många djur som lämnar oss alldeles för tidigt.

En sorgeprocess kan vara lika tuff som om vi förlorar en annan anhörig. Förhoppningsvis har vi nära och kära som kan stötta oss i det, men om inte, kanske en främmande person kan kliva in som ett ljus i mörkret.

I den här historien var det budbäraren David MacLeod som levererar varor från Island Home Delivery i Skottland som kom med trösten.

Det var på en av hans dagliga rundor i området som han plötsligt såg en lapp på en av kundernas staket, skriver Animal Chanel.

Där, på staketet, satt en lapp och orden träffade hans hjärta.

Budskapet var enkelt. Kunden önskade sig bara en sak.

”Liten hund sökes för sällskap. Jag förlorade min hund i cancer, mår inte bra utan honom. Jack Russel/Cairn. Betalar 30 pund.

Delade önskan på Facebook

David kunde inte släppa orden han just läst på lappen och bestämde sig snart för att dela med sig av de gripande orden för att se om han kunde uppfylla kundens önskan.

Han delade lappen på Facebook i hopp om att någon skulle kunna hjälpa till:

”Jag har levererat Island till denna underbara kille i nästan 6 år. Han är en sådan trevlig och omtänksam man. Det här är absolut hjärtskärande så jag kommer att göra det här året lite bättre för honom om jag kan”, skriver han i inlägget.

Foto: Facebook/ Shutterstock

David kontaktade även organisationer för att hjälpa till att hitta en lurvig följeslagare och han erbjöd sig dessutom att bidra med pengar om någon hade en hund till salu.

David var verkligen fast besluten om att hitta en hund till mannen. Och snart hittade han rätt.

Efter att ha kontaktat välgörenhetsorganisationen Give a dog a bone fick han veta att det fanns några hundar som skulle passa för önskemålet.

När David nåddes av beskedet lämnade han över arbetet till dem och de lovade honom att den gamle mannen i området snart skulle få se en hund springa omkring i hemmet igen.

Det här värmer mitt hjärta. Vilken fantastisk medmänniska. Tänk om fler var som David.

Dela artikeln om du håller med.