Övergiven hund med hjärta i pannan visste inte vad kärlek var – tills djurhjältarna klev in mellan väggarna

Det finns hundar därute som inte har lika mycket tur i livet.

De allra flesta människor som ombeds tänka på en hund får upp en liknande bild i huvudet. En familjehund som har det bra i soffan, är ute och går med husse eller matte och får leka med sina leksaker tills vovven inte orkar mer.

Helt enkelt en vanlig hund.

Men alla vofsingar har inte samma tur här i livet. Det är den här spanieln som heter Rufus ett exempel på.

Rufus visste inte vad kärlek var för någonting. Han är en fin liten pojke som hittades vid väggarna intill en vanlig skola. Han hade dumpats där av sin hjärtlöse ägare och vägrade komma fram. När folk försökte locka fram honom så kröp han bara längre och längre in bland väggarna – och vägrade komma ut.

Foto: Youtube

Till slut ringde skolan, som upptäckte den dumpade hunden efter ett tag, till djurhemmet Hope For Paws. Det är en organisation som hjälper djur i nöd.

Den här gången visste de precis vad de skulle göra för att locka fram honom. De hade med sig lite godis som var deras första riktiga aktion för att försöka få fram hunden från de smala husväggarna.

Och ja, det verkar som om Rufus var hungrig och sugen på någonting gott, för snart tittade han fram när djurvännerna snällt stod och lockade med bitarna.

Han var så snäll när han steg fram och tacksamt tog emot lite snacks i handen på djurvännerna. Rufus fick sitt namn när han kom till djurhemmet. De vann hans förtroende och tog med honom i bilen till veterinären för en koll. De kunde konstatera att han mådde förhållandevis bra, och sedan bar det av till djurhemmet. Där fick han ett varmt bad och massor av kärlek. Till slut skulle även Rufus få känna denna underbara känsla i livet!

Nu har han fått en andra chans ❤️ Se hur han lever i dag i klippet nedan:

Vilka underbara djurvänner som hjälper våra fyrfota vänner! Var inte snål nu, DELA det här inlägget för att visa uppskattning till veterinärer, djurhem och personal som ägnar all sin tid och kraft åt att hjälpa våra fyrfota vänner.

TV: 10 gulliga hundar