Hunden Finley har hittats oskadd – efter flykten från nyårssmällarna

Hunden Finley skrämdes av smällare på nyårsafton och försvann spårlöst. Efter många timmar av letande och oro har han nu äntligen återfunnits.

– Vi är helt överlyckliga. Vi har sprungit runt i blindo och ropat på honom överallt, säger hans matte Elin till Aftonbladet.

21-åriga Elin Larefalk lämnade sin hund Finley hos sambons morföräldrar på nyårsafton. Tanken var att han skulle få ha det lugnt och tryggt där och vara skyddad från fyrverkerierna vid tolvslaget.

Men så blev inte fallet.

När morföräldrarna skulle gå ut med honom hördes plötsligt smällare utanför dörren, och Finley blev livrädd. Dörren stod på glänt när de skulle sätta på honom selen – och Finley rusade ut.

Letade desperat

De kommande timarna sökte familjen desperat efter hunden. De startade facebookgruppen ”Hitta Finley bortsprungen i Södertälje” och fick hjälp av flera människor som ville hitta honom.

Till slut fick Elin telefonsamtalet som hon hade hoppats på. En gammal klasskompis till henne hittade Finley vid Viksbergs golfklubb. Hon kastade sig i bilen och åkte ut för att hämta hem honom.

– Han viftade på svansen med hela kroppen och ålade sig ur hennes famn till min famn. Han slickades oss i ansiktena och var hur glad som helst. Han var så välbehållen – inte sårig, inget brutet och inte blöt och nedfrusen. Han mådde bra och var sig själv, berättar hon för Aftonbladet.

Äntligen hemma igen

Nu är Finley hemma och vilar upp sig efter dagarna på rymmen. Elin berättar att hon aldrig kommer åka bort på nyår igen.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt att man ska behöva anpassa sin hunds liv efter att andra vill skjuta raketer men det det är en annan diskussion.

Tack och lov slutade det väl den här gången! Men tyvärr är Finley inte den enda hund som blir rädd på nyår. 

Dela gärna den här artikeln vidare om du också tycker att vi borde förbjuda fyrverkerier och smällare bland privatpersoner!

FINLEY ÄR HITTAD ❤️Vi är otroligt tacksamma för all hjälp och/eller tips vi fått i den här hemska situationen med ett…

Posted by Elin Larefalk on Monday, January 1, 2018