Hjältemodig vallhund utkämpar dödlig strid mot 11 prärievargar – för att rädda sin fårflock

Hundar är så intelligenta, beskyddande djur. Det gäller särskilt för vallhundar, som har ett viktigt jobb att vaka över sin fårflock och skydda dem från fara.

Nyligen gjorde en heroisk vallhund en stark insats när han räddade fåren genom att slåss mot en flock bestående av elva vilda prärievargar.

Foto: Shutterstock

Enligt 11Alive dök prärievargarna upp i närheten av Decatur, Georgia den 3 november. Fårägaren John Wierwille sa att han först kunde skrämma bort dem, men prärievargarna kom tillbaka senare på natten.

Men tack och lov var hans 20 månader gamla boskapshund, Casper, där – redo att försvara flocken mot de attackerande prärievargarna.

Efter att prärievargarna kommit till platsen bestämde sig Casper för att svara med ett häftigt försvar. Djuren utkämpade en kamp i 30 minuter. Enligt uppgift ska vallhunden Casper ha dödat åtta prärievargar. Men hunden fick också sina egna skador, allt för att skydda fåren.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De återstående prärievargarna flydde, och Casper sprang efter dem, vilket ledde till att ägaren fruktade att hunden hade dött i striden. Men efter att ha letat efter honom, hittade John hunden vid liv men mycket skadad.

”Han såg ut som döden, jag menar han såg hemsk ut,” sa John till 11Alive. ”

Han kom tillbaka hem och han bara såg på mig som: ”chefen, sluta titta på hur dålig jag ser ut, ta hand om mig bara”.

Casper fick allvarliga skador i rygg och nacke och tappade även svansen. Veterinärer och familjen var till en början osäkra på om Casper skulle klara det och sa att han hittades i ”dåligt, dåligt skick”.

Men trots att oddsen var emot honom, har Casper återhämtat sig långsamt och stadigt.

”Han har turen att vara vid liv”, säger Dr Susan Brosman från LifeLine Animal Project.

”Han ser bra ut nu, och han är på gott humör”, tillade klinikchef Maisie Hale.

”Jag älskar honom. Han är en så duktig pojke”.

Insamlingar på nätet täckte enligt uppgift kostnaderna för Caspers medicinska räkningar, vilka kom att kosta cirka 15 000-20 000 amerikanska dollar. Casper har fortfarande några månader kvar av återhämtning, men just nu är han vid gott mod och hyllas nu som en hjälte.

”Han är definitivt en hjälte”, sa Dr. Brosman.

Vi önskar hjältehunden Casper ett snabbt tillfrisknande – tack för att du försvarade dessa får när de var i fara! Dela gärna denna otroliga historia!