Ovanlig diagnos tvingar hunden att bära blöja – hjärtat krossas när blivande ägarens elaka avsikt avslöjas

Möt hunden Jack! Han är en glad hund som trots en del motgångar ändå ser positivt på livet.

Innan han ens hunnit bli ett år hade han tvingats genomgå en tuff prövning. Jack, som har en ovanlig diagnos i form av ryggmärgsbråck, tvingas ha på sig blöja för att undvika att det händer en ”olycka”, skriver djursajten The Dodo. Hans motorik påverkas till följd av diagnosen.

Hundhemmet Peaches Bully Rescue försökte flera gånger att förmedla Jack till en ny familj. Han hade nämligen inget hem och behövde så klart få komma till en alldeles egen familj.

Men då – vintern 2021 – verkade det som om lyckan vänt för Jack. En potentiell adoptivförälder hade tagit kontakt med hundhemmet och antytt att denne ville adoptera hunden.

Lyckan var total, både hos de som jobbade på hundhemmet men förstås också hos hunden.

Men glädjen blev kortvarig.

Efter att ha förberett hunden för adoption visade det sig att den nya ägaren inte dök upp. Jack lämnades ensam på hundhemmet.

”Jack var väldigt ledsen när hans blivande ägare visade sig vara en sån som inte dyker upp eller ringer. Han hade fått ett bad, tog på sig sin fina sele, hade en fräsch blöja och ett dedikerat fosterteam som körde honom 40 minuter åt varje håll bara för att det skulle sluta i en enorm besvikelse”, skriver hundhemmet på Facebook.

Det var alldeles uppenbart att detta inte var rätt hundägare för Jack. När han kom tillbaka till hundhemmet, ledsen och besviken, möttes han av en trevlig överraskning. En kvinna som jobbade i en grannaffär hade köpt honom en ny leksak – för att hjälpa honom glömma bort den tråkiga upplevelsen med ägaren som inte dök upp.

Volontärerna kunde se hur glad hunden blev av leksaken. De gjorde verkligen allt för att hunden skulle få komma till ett nytt hem.

”Respektera att vi alla är volontärer och bara försöker ge den här killen hans bästa chans. Att inte dyka upp eller ringa är dålig stil”, skrev hundhemmet på Facebook vid tillfället.

Men tack och lov skulle den här historien komma att få ett lyckligt slut.

För bara några veckor senare skulle hunden Jack få komma till ett nytt hem.

I en uppdatering på Facebook gav hundhemmets volontärer den glädjande nyheten.

”Han var exalterad över att få börja ett nytt kapitel i livet”, skrev hundhemmet på Facebook efter att Jack äntligen blivit adopterad!

Vi önskar dig allt gott i livet, Jack!

Dela gärna vidare inlägget för att uppmärksamma alla de hjältar som arbetar som volontärer på hundhem likt detta. Ni är fantastiska och gör avgörande insatser för utsatta djur!