Nya glädjebeskedet för Lilla Nymo – efter valparnas tragiska död

Det var för drygt två veckor sen som ”Nyhetsmorgons” egen favorithund, Lilla Nymo, födde fem stycken valpar.

TV4-tittarna och programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist var lyriska och glada över valplyckan.

Men glädjen blev kortvarig – och bara några dagar senare hade fyra av valparna avlidit, tragiskt nog.

– Jag är så ledsen och förtvivlad. Lilla Nymo betyder allt för mig, skrev husse Fredrik Steen då på Instagram.

Men den sista valpen var fortfarande vid liv, och nu mår den bra!

– Lilla Nymo och valpen mår just nu alldeles lysande. Nu har nästan oron släppt helt, säger Fredrik Steen, Lilla Nymos husse i Nyhetsmorgon.

Det var på söndagsmorgonen som Fredrik var med i ”Nyhetsmorgon”-studion och gav lugnande besked till programledaren Anders Pihlblad.

– Valpen utvecklas som den ska. Och det är ju så att nu när den är ensam så får den obegränsat mat. Så det går dubbelt så snabbt nu och det känns jättebra. Valpen är verkligen på g.

– Hon mår väldigt bra just nu, säger Steen i ”Nyhetsmorgon

Mamma har nu börjat uppfostra den lille valpen.

– Det börjar komma litegrann. När hon ska göra rent valpen så visar hon hur man ska göra. Och det här kommer att tillta nu och om några veckor kommer man kunna se det ännu mer.

Vi har nu "landat något" efter flera dygns oro och sorg. Läget är just nu stabilt för LillaNymo och hennes återstående valp. Valpen visar i nuläget inga tecken på sjukdom, men dessvärre kan det förändras otäckt fort på en liten valp. Vi håller alla tummar och tassar för att allt ska bli bra. LillaNymo och valpen är under ständig uppsikt och omvårdnad. LillaNymo verkar bli gladare för varje dag som passerar. Vi kommer aldrig få veta exakt orsak, och just nu känns det som det inte spelar någon roll. Nu har vi bestämt oss för att vi istället blickar framåt. Vi har fått många bra råd och tips från uppfödare och veterinärer som varit med om liknande tragiska händelser. Dessa tips och råd har vi givetvis läst och tagit till oss. Nu kommer vi tillsvidare fullt ut glädja oss över LillaNymo som är en fantastisk mamma, och över hennes underbara lilla valp som är en kille. Vi är tacksamma för allas underbara stöd, engagemang, och kommentarer, detta har värmt oss något enormt. Tack/ Fredrik Steen @hundcoachen

A post shared by LillaNymo (@lillanymo) on

DELA gärna detta vidare och skicka en styrkekram till Lilla Nymo och den än så länge namnlösa valpen.