Minihunden som bestämde sig för att överleva – mot alla odds

Minihunden som bestämde sig för att överleva – mot alla odds

Det är inte alla som föds med samma villkor här i livet, vissa har det extremt kämpigt redan från start.

Och det är vid såna tillfällen som det blir så tydligt hur mycket ens vilja att överleva faktiskt spelar in.

Jag har alltid haft svårt att hålla tårarna borta när jag läser om någon som verkligen trotsat alla odds, och vägrat ge upp, även fast situationen verkat helt omöjlig.

Den här fantastiska historien om den lilla pitbullvalpen Sasha är inget undantag – läs och se om du också blir rörd av mirakelvalpens fantastiska kämparanda.

Bildkälla: SNARR Animal Rescue Northeast

Pitbullvalpen Sasha föddes tidigt i september. Och hon fick ingen enkel start i livet – tvärtom, redan när hon var bara 1 dag gammal fick hon kämpa för sitt liv.

Sasha föddes med gomspalt, ett tillstånd som innebär att överläppen är delad på mitten. Det här gjorde det omöjligt för Sasha att dia mjölk från sin mamma.

För att Sasha skulle få den hjälp hon behövde kontaktade hennes ägare en organisation, SNARR Animal Rescue Northeast, som arbetar med att hjälpa hundar som har speciella behov.

Ägaren förstod att Sasha drabbats av gomspalt och ville göra allt för att rädda den lilla valpens liv, berättar Courtney Bellew, ansvarig för SNARR.

Bildkälla: SNARR Animal Rescue Northeast

– Han tog med Sasha till mitt hus och där fick jag se hur liten och ömtålig hon verkligen var, säger Courtney Bellew till The dodo.

Courtney, som stött på hundar med liknande problem förut, förstod direkt att Sasha skulle behöva matas med flaska.

För att ge Sasha en riktig chans att överleva kontaktade hon sjuksköterskan Marie DeMacro.

DeMarco, som har tidigare erfarenhet av att sköta om just nyfödda djur i utsatta situationer, lovade att göra sitt bästa för att rädda valpen. Men de förstod båda två att läget var akut.

När Courtney kom med valpen till sjuksköterskan DeMarco kunde hon direkt se att gomspalten bara var början på hennes hälsoproblem.

Bildkälla: FURRR 911

Den lilla valpen, som bara vägde 11 gram, hade ett huvud som var oproportionerligt stort i jämförelse med hundens kropp.

De tog med Sasha till en veterinär som bekfräftade att hon hade hydrocephalus – det hade samlats hjärnvätska i hennes skalle. Vilket gjort att hjärnan bara var en tredjedel av den storlek den skulle ha haft i vanliga fall.

Tyvärr tog hennes problem inte slut där: Sasha utvecklade ett flertal infektioner som bland annat påverkade hennes andning, och hon fick även problem med lederna.

Men när det verkade som mörkast, så överraskade den lilla valpen dem alla.

Genom att inte ge upp.

– Hon har en fantastisk envishet och vilja att fortsätta, berättar DeMarco.

– Med allt som hänt så borde hon egentligen inte finnas kvar, men Sasha vägrar ge upp.

Bildkälla: FURRR 911

Tre månader senare fortsätter Sasha att kämpa på. Hon är inte tillräckligt stor än för att genomföra några större operationer, som kan hjälpa henne att äta själv och ge hennes huvud en normal storlek.

Men trots att hon är lite långsammare än andra valpar, verkar hon lycklig. Och framförallt är det tydligt att hon är riktigt älskad, både av människorna som skött om henne – och andra djur.

Bildkälla: FURRR 911

Sasha blir matad var tredje timme på dagen, och var femte på natten. Så att hennes omsorgsfulla skötare kan passa på att sova.

Men det är tydligt att deras ansträngningar är uppskattade –  varje gång de kommer för att ge Sasha mat, visar hon sin uppskattning genom att slicka sig förväntansfullt om läpparna.

För att hon ska kunna hålla värmen klär de henne i tröjor, vilket hon inte alls verkar ha något emot.

Bildkälla: FURRR 911

Men mest av allt så verkar Sasha uppskatta sin fostermamma Marie DeMarco, och hon älskar att ge henne kärlek och uppskattning.

– När jag håller henne nära mitt ansikte för att ge henne pussar brukar hon alltid slicka på min näsa, berättar DeMarco.

Bildkälla: FURRR 911

Än så länge är det svårt att säga vilken framtid som väntar Sasha. De som har hand om henne idag är i alla fall hoppfulla om att hon en dag ska bli en frisk och stark hund.

Att se hennes envisa kamp för överlevnad varje dag, trots att hon verkligen har alla odds emot sig, gör att det blir värt allt arbete med att ta hand om henne, berättar DeMarco.

DeMarco berättar att hon kallar Sasha för sin mirakel-valp, och det är kanske inte så konstigt att förstå. För visst är hennes berättelse ett riktigt mirakel. Dela om du håller med!