Man krossar bilrutan framför polisen – efter att ha sett ensam hund instängd i glödhet bil varma dagen

Foto: Shutterstock (genrebild)

Man krossar bilrutan framför polisen – efter att ha sett ensam hund instängd i glödhet bil varma dagen

Polisen i Storbritannien har bekräftat att en man som krossade ett bilfönster för att rädda en valp som stängdes inne på en varm dag inte kommer att få något straff.

Enligt rapporter lämnades en 14 veckor gammal terrier-mix i bilen medan dess ägare shoppade klockan 10 en måndag morgon. Polisen kallades snart till platsen efter rapporter om en hund i nöd. Men innan de kom till platsen krossade en hjälte – som är anonym – ett fönster för att befria valpen.

Myndigheterna i Swindon har nu enligt uppgift bekräftat att mannen inte kommer att straffas, eftersom hans handlingar var lagliga i England.

”Folk är djurälskare, ser de något kommer de vidta åtgärder”

Bilder från platsen visade hur poliser tog hand om hunden innan de lämnade tillbaka den till ägaren när han återvände. En representant från RSCPA (Royal Society for the Protection of Animals) gav under tiden ägaren en formell varning.

Inspektör Steph Daly, vid polisen i grevskapet Wiltshire i sydvästra England, sa:

”Folk tror bara inte att det kommer att hända dem. De tror att ”åh för mig kommer det vara okej, jag kommer bara att vara borta i fem minuter”, men med allt som händer i världen för tillfället måste vi stå i kö till stormarknaderna. Då vet man att det kommer att ta längre tid”, sade han och fortsatte:

”Folk är djurälskare, och om de ser något de inte är nöjda med kommer de att vidta åtgärder.”

This was the moment PCSO Millen got her hands on Yunior, a 14-week-old puppy who was rescued after an hour locked inside a hot car. 😍 READ STORY: https://bit.ly/2LEtfXs.

Posted by Wiltshire 999s on Monday, May 18, 2020

Under det senaste decenniet har vi verkligen blivit mycket mer vaksamma när det gäller att inte lämna kvar hundar i stekheta bilar. Bara för att vi kan hantera värmen betyder det inte att våra pälsvänner kan … särskilt eftersom de inte svettas på samma sätt som vi människor gör.

Här kan man ta del av vad polisen i Sverige tycker att man kan göra om man ser ett barn eller ett husdjur i en varm bil:

Varje år krossar polisen bilrutor för att rädda barn och djur från värmen. Om du ser ett barn eller djur i en varm bil…

Posted by Polisen on Tuesday, July 23, 2019

Vad tycker du om den här människans handlingar för hundens skull? Låt oss veta i kommentarerna om du tycker att han är en hjälte!

Dela den här artikeln på Facebook för att påminna människor om att aldrig lämna sina hundar i bilen varma dagar.