Man hittar ensam hund med resväska – öppnar dragkedjan och inser det hjärtekrossande

Man hittar ensam hund med resväska – öppnar dragkedjan och inser det hjärtekrossande

Alla hundar förtjänar ett hem där de blir älskade för de fina djur de är. Men tyvärr är alla hundar inte lika lyckligt lottade. Många hundar lever på gatan eller på djurhem där de ofta väntar alldeles för länge på att bli adopterade.

Hunden Kais historia är hjärtekrossande. Han lämnades av sin ägare tillsammans med en resväska.

En person hittade honom och tog sig en titt i väskan, någonting som fick honom att få tårar i ögonen. Men lyckligtvis skulle historien om Kai inte sluta på ett ledsamt sätt.

Ingen visste egentligen hur pass illa den lilla hunden Kais ägare behandlade honom. Allting människor visste när de hittade honom var att han bundits fast på en tågstation i Skottland, tillsammans med en tillhörande resväska, efter att ägaren misslyckats med att sälja honom.

I flera timmar satt Kai och ledsamt tittade, hoppades, att ägaren skulle komma tillbaka eller att någon annan skulle se honom.

Bildkälla: Youtube/STV News

Men det hunden inte visste vid det laget var att ägaren aldrig skulle komma tillbaka

Övergiven hund på perrongen

Till slut märkte en pendlare den lilla jycken som satt på stationen. Han hade spenderat en bra stund vid perrongen och insåg att saker inte stod rätt till med Kai. Till slut bestämde han sig för att ringa en djurräddningsgrupp, som snabbt var på plats.

De tog med Kai till en säker plats där de visade honom all uppskattning och kärlek han behövde. Men det var när de öppnade resväskan som de insåg den sorgliga historien.

I väskan låg en kudde, leksaker, en matskål och mat till Kai. Det stod klart och tydligt att ägaren verkligen bara ville lämna bort den söta hunden för gott.

Bildkälla: Facebook/Scottish SPCA

Via ett chip på Kais halsband kunde de få tag på ägaren som däremot menade att han redan sålt hunden för flera år sedan. Han hade däremot inga papper på vem som köpt honom.

Lämnade hunden åt sitt öde

Det visade sig till slut att den nya ägaren också försökt sälja Kai. Ägaren hade träffat en kvinna på stationen, men när hon inte längre velat köpa honom (bilden på hunden hon ville köpa var inte samma hund som Kai) valde ägaren istället att lämna hunden åt sitt eget öde.

Kai hade i alla fall fått hjälp av djurhjältarna med att ha tak över huvudet och en säker plats att sova på.

Efter några tester visade det sig snabbt att han behövde medicinsk vård och framför allt för ögonen. Ögonlocken hade vridit sig inåt och om han inte opererades snart skulle Kai bli blind.

Bildkälla: Facebook/Scottish SPCA

Operationen kostade över 10 000 kronor och djurorganisationen, som drevs på volontärbasis, visste inte hur de skulle betala den.

Allmänheten skänkte pengar

De ville verkligen hjälpa den stackars hunden – och som tur var var de inte ensamma.

På nätet spreds historien om den söta jycken och allmänheten hjälpte till att betala för operationen med donationer. Den gick som planerad – och Kais ögon räddades.

Bildkälla: Facebook/Scottish SPCA

Nu blev nästa steg att hitta ett nytt kärleksfullt hem till Kai och det dröjde inte länge innan intresset var stort.

Fick nytt kärleksfullt hem

Över 100 människor hörde av sig med förhoppningen om att få ta in honom och älska honom som den fina hund han är.

Till slut föll valet på Ian Russel, en medelålders man vars förra hund precis dött efter ett långt och lyckligt liv. Kai och Ian var som gjorda för varandra, två individer som ville ha ny kärlek och fick det av varandra i stora portioner.

– Vi spenderar nästan alla dygnets timmar tillsammans, berättar Ian för STV News.

Bildkälla: Facebook/Scottish SPCA

Tillsammans med Ian åker Kai på flera utflykter i den vackra skotska naturen och dess berg.

Lyckligt slut för Kai

Det blev en perfekt lösning för den fina hunden – och fortsättningen på ett liv som bara kunde bli bättre efter de hemska timmarna på tågstationen.

Jag är så glad att det slutade lyckligt för den fina hunden Kai.

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem, dela om du håller med!