Lojal hund vägrade lämna platsen där hennes husse dött – satt utanför akuten i 10 dagar

Är det en sak som är säker så är det att den som ger sin hund kärlek och värme får det dubbla tillbaks. Det bevisar inte minst den här lojala jycken, som vägrade lämna sin älskade ägares sida när han fördes till sjukhuset.

Alla som någon gång haft hund kan nog vittna om att de sannerligen är människans bästa vän.

De bidrar med både glädje, kärlek, skratt och lek, och oavsett vad som händer så finns de alltid vid ens sida.

Dessvärre så lever hundar inte lika länge som människor, och ofta måste vi därför förr eller senare säga farväl till våra älskade husdjur.

Smärtan av att förlora en hund kan vara stor, men de allra flesta är införstådda med att det är naturens gång.

Ibland blir det dock ombytta roller, när en vovve överlever sin matte eller husse- och för dem kan sorgen vara minst lika tung.

Läs mer: Tigerns otroliga modersinstinkt slår in – för att rädda livlös unge

Sprang efter ambulansen

Personalen på sjukhuset Martin Luther King Hospital i Compton, Kalifornien, fick nyligen bevittna hur tufft det kan vara även för hundar att förlora sin bästa vän.

Det hela började med att en patient i kritiskt tillstånd kom in till akuten och läkarna förstod snabbt att det var allvarligt.

Men det var inte bara mannen i behov av vård som anlände på sjukhusparkeringen, hans hund hade nämligen följt efter ambulansen hela vägen dit, rapporterar The Dodo.

Hunden ville verkligen inte lämna sin älskade husses sida, men av uppenbara skäl kunde hon inte följa med in genom dörrarna.

”Väktarna såg hunden följa efter ambulansen hela vägen till akuten,” säger Suzette Hall, som är grundare för hundstallet Logans Legacy, till The Dodo.

Läs mer: 4-åringen vet att katten är döende – då gör hon något speciellt för att bästa vännen ska somna in harmoniskt

”Hon fortsatte bara vänta”

Därefter stod hunden kvar där helt blixtstilla och stirrade mot dörren där hennes husse fördes in på bår. Men dessvärre gick hans liv inte att rädda.

”Hon visste inte, så hon fortsatte bara vänta,” säger Suzette Hall till sajten.

Enligt Suzette ska vovven ha reagerat varje gång någon klev ut ur dörren, och hoppats att det skulle vara hennes ägare.

Självklart var det många i personalen som fick ont i hjärtat när de såg den lojala hunden stå och vänta dag ut och dag in. Men hon vägrade gå därifrån.

Stod kvar där i 10 dagar

Totalt stod hon utanför entrén till akuten i 10 dagar. Det var väldigt många som försökte hjälpa henne, men det ska ha varit omöjligt att få tag i henne.

Tillslut kontaktade de Suzette Hall för att få hjälp, och i samband med att ett stort oväder skulle dra in över området förstod hon att de behövde agera snabbt.

Men trots regnet så satt vovven kvar och väntade på sin husse.

Efter 10 hela dagar utan näring var hunden dock nära sin bristningsgräns, och hon var extremt svag. Det blev anledningen till att de efter många försök tillslut lyckades fånga henne.

Läs mer: Hunden sitter lugnt i bilen när husse slår på hennes favoritlåt

”Hon sörjer fortfarande”

Alla som förlorat någon man älskar kan nog sätta sig in i hur ledsen Hilary, som hunden heter, var. Suzette såg därför till att ge henne så mycket kärlek som möjligt.

Sorgen syntes på långa vägar i den stackars hundens ögon, men som tur var kunde hon i alla fall komma till veterinären och få i sig den näring hon behövde.

Nu är hon i trygga händer hos en fosterfamilj i väntan på att bli adopterad, och hon får den vård hon behöver.

”Hon sörjer fortfarande. Men vi ska hitta det perfekta hemmet till henne. Hon behöver bara läka först,” säger Suzette Hall till The Dodo.