De ser en varg stå förstenad i vattnet – tittar närmare på pälsen och inser att något är väldigt fel

Den här hemska men samtidigt fantastiska historien griper verkligen tag i mig. Det är verkligen hjärtevärmande att se hur volontärer ställer upp med både resurser och tid för att hjälpa en skadad varg. Hade det inte varit för de här människorna hade den inte slutat så bra för vargen Navarre. De här djurvännerna förtjänar verkligen all uppmärksamhet de kan få.

Runt om i hela världen pågår det fortfarande tjuvjakt på vargen. Även i Sverige kommer jakten på vargen ofta upp för diskussion.

Vad man än tycker och tänker så förtjänar inga djur överhuvudtaget att plågas i onödan.

Men det var tyvärr något som ett par fick se när de var ute och gick längs en flod i Italien. Helt plötsligt fick de nämligen syn på en varg som stod helt paralyserad i vattnet – och vägrade röra på sig.

De såg tydligt att vargen var nära döden och att den hade blod i pälsen samtidigt som att den frös i det iskalla vattnet. De bestämde sig direkt för att tillkalla hjälp och som tur var kunde volontärer från en djurorganisation snabbt vara på plats.

Volontärerna lyckades med nöd och näppe få upp vargen, som fick namnet Navarre, ur vattnet. Men de insåg att vargen hade slutat att andas.

Men det var inte det enda de såg. Navarre hade nämligen blivit skjuten med 35 skott. Så fort de kom upp på land igen började räddningsarbetet direkt.

Djurvännerna gjorde allt i sin makt för att få liv i Navarre igen. Genom att göra hjärt- och lungräddning lyckades de som tur var få liv i vargen – och då skyndade de snabbt till ett djursjukhus.

På djursjukhuset fick Navarre snabbt experthjälp och fick värma sig under filtar. För att säkerställa att vargen fick den näring den behövde gav man även dropp. Men man var fortfarande oroliga över att Navarre inte skulle klara sig.

Veterinärerna fortsatte att kämpa för Navarre och tog flera olika tester under veckorna. Men plötsligt hände det osannolika. Efter några veckors rehabilitering så började allting se mycket bättre ut. Trots all den smärta som Navarre hade upplevt kunde de se hur vargen blev starkare och starkare – och den kunde börja gå igen.

Efter ett par månader och tonvis av resurser och kärlek – kunde man äntligen se att Navarre var redo för att släppas ut i en egen inhägnad – där vargen kunde få klara sig själv och vara ute i den friska luften. Det är verkligen helt fantastiskt att se hur dessa människor hjälpte att rädda Navarro.

Här kan du se hela filmen på den dramatiska räddningen:

Det här fick mig verkligen att känna mig glad inombords. Det är verkligen så fint att se när människor ställer upp för våra djur och de förtjänar verkligen all uppmärksamhet de kan få.

Dela gärna om du håller med!