Landets ensammaste hund kan tillbringa en till jul själv – tragiska anledningen krossar djurvänners hjärtan

Hunden Zeke har spenderat över 600 dagar på hundstallet. Sorgligt nog verkar det som att även denna jul kommer få tillbringas där.

Alla hundar förtjänar en kärleksfull familj och människor som bryr sig om dem.

Men dessvärre är det långt ifrån verkligheten.

Många hundar överges av sina ägare, tvingas leva i hemlöshet, och en del till och med vanvårdas eller behandlas illa.

Landets ensammaste hund

Som tur är finns det djurhem och hundstall runtom i världen som gör allt i sin makt för att hjälpa dessa vovvar.

Bland annat RSPCA i South Yorkshire, England.

Men att jobba på hundstall är inte bara roligt, utan kan ibland även vara hjärtskärande. Det vet inte minst chefen Daniel Cartwright, som arbetar på RSPCA.

Han har berättat för brittiska Mirror om hunden Zeke, som befunnit sig på djurhemmet i över 600 dagar.

Personalen är väldigt förtjusta i honom

Även denna jul verkar det som att 9-åriga Zeke dessvärre kommer bli kvar på hundstallet, då ingen visat intresse av att adoptera honom.

Daniel har berättat för sajten att han blir både upprörd och förvirrad över att Zeke verkar bli förbisedd av de allra flesta.

– Han är en gullig, äldre gentleman som tror sig vara en knähund och som helt klart älskar gos och mys. Han tycker väldigt mycket om att gå ut på promenader, leka med sina leksaker och äta godis, har Daniel berättat för Mirror.

– Han är verkligen den perfekta hunden och hans familj kommer bli belönad med en fantastisk soffpotatis och ett underbart sällskap. Vi är lite frustrerade över varför han alltid blir förbisedd.

”Hans ålder kanske är en anledning”

För Teesside Live har Daniel berättat att en av anledningarna till att människor inte verkar speciellt intresserade av att adoptera Zeke är hans ålder.

– Vi tror att hans ålder kanske är en anledning och faktumet att människor är lite extra försiktiga med att ta sig an ett husdjur i rådande ekonomi.

Nu hoppas personalen, som alla blivit väldigt förtjusta i Zeke, att hans historia sprider sig och att en kärleksfull familj ska hitta honom.

– Tyvärr väntar han fortfarande. Alla här hoppas Zeke hittar ett välförtjänt hem.

Vi håller tummarna för Zeke, och hoppas att han hittar en framtida familj att fira jul med!

Läs mer: