Hund söker ögonkontakt med alla i butiken – plötsligt förstår en djurvän vad hon vill och larmar direkt

I en hjärtevärmande serie av händelser fick teamet på Amelia County Animal Shelter (ACAS) ett ovanligt samtal från oroade kunder på en lokal dollarbutik.

Beläget i Jetersville, Virginia, blev Dollar General-butiken en oväntad fristad för en ensam pitbull som desperat sökte hjälp.

Olikt vanliga nödsamtal lämnade det medföljande fotot ACAS-personalen i häpnad. Kunder hade upptäckt pitbullen och hennes tysta bön genom glasdörren, hennes ögon återspeglade en djup känsla av längtan och hopp.

Trots synliga tecken på hennes tuffa liv, med bland annat sår på kroppen, utstrålade hunden en mild inställning som fångade folks uppmärksamhet. Fast beslutna att ge en hjälpande hand, tillhandahöll de medkännande goda kunderna i butiken mat och vatten innan de snabbt kontaktade de lokala djurräddarna.

Hunden var inte ensam

Vid djurräddarnas ankomst upptäckte de mer än bara en ensam hund. Pitbullen, senare kallad Izzy, visade sig vara en ammande mamma. En sökning i området ledde till upptäckten av hennes bedårande kull valpar, hungriga och i behov av omvårdnad.

Räddningsuppdraget började när teamet samlade den lilla, sårbara familjen och transporterade dem till ACAS. Genom att öppna sina armar välkomnade teamet Izzy och hennes valpar och organiserade ett veterinärbesök för nästa dag.

Mamman och valparna var hos veterinären idag och blev undersökta, fick pedikyr och några mediciner för att få alla på rätt spår”, delade ACAS på Facebook. ”Alla mår bra och äter gott.”

Vann personalens hjärtan

Izzy förtrollade snabbt sina vårdgivare, och hennes lilla kull smälte hjärtan med sina bedårande upptåg. Mellan att titta på valparna njuta av sina måltider fann personalen tröst i att gosa med Izzy och bildade en omedelbar koppling med den kärleksfulla hunden.

För att hjälpa Izzy att läka från sin senaste traumatiska upplevelse beslutade ACAS-teamet att ge henne periodvisa pauser från att ta hand om sina valpar”, rapporterade djurhemmet.

Under dessa pauser övervakade en personalmedlem valparna, vilket möjliggjorde för en annan att tillbringa tid med Izzy. Borta från sina modersplikter sken Izzys sanna personlighet igenom när hon njöt av uppmärksamheten och friska luften.

Izzy njuter av lite tid borta från valparna och frisk luft”, skrev ACAS i en uppdatering på Facebook.

Lever och frodas på djurhemmet

För närvarande är Izzy och hennes valpar fortfarande på ACAS och växer stadigt starkare varje dag. Under väntan på adoption njuter de av kärleken och omsorgen som strålar över dem från deras nyfunna vänner på djurhemmet.

Med varje öm kram fortsätter minnet av deras utmanande dagar utanför dollarbutiken snabbt att blekna bort, ersatt av en framtid fylld av värme och medkänsla.

Vilken härlig och gripande historia! Vad skönt att det gick bra för den lilla hundfamiljen!