Kvinnan frågar efter den äldsta hunden som ingen vill adoptera, titta nu vem som kommer ut

Vissa människor som säger sig vilja rädda en hund menar det verkligen. De går inte till ett djurhem och letar efter en sötaste, yngsta eller vänligaste hunden. De går istället dit för att hjälpa en hund som behöver det allra mest.

Det var precis så en kvinna vid namn Melani Andrews och hunden Jake blev vänner för livet.

En dag gick hon in på ett djurhem i Sacramento, USA, och ville adoptera en hund som ingen annan ville ha.

”Den här snälla kvinnan gick in på djurhemmet och frågade vilken som var den äldsta och svåraste hunden att adoptera”, skriver djurhemmet på sin Facebook-sida.

Förlorade allt

Melani Andrews hade gått en riktigt tuff tid. 72-åringen blev änka och kort därefter förlorade hon även sin hund. Hon kände sig ensam och deprimerad och visste inte hur hon skulle bearbeta sorgen.

Det var då hennes barnbarn övertalade henne att adoptera en hemlös hund från ett djurhem.

Bildkälla: Pixabay

Att adoptera en hund var för Melani inget svårt val. Inte heller var det svårt för henne att välja vilken hund hon ville ha – det hade hon redan bestämt för innan hon gått in på djurhemmet.

Valde att adoptera gammal hund

Melani var inte intresserad av att adoptera en liten ung och söt hund. Utseende spelade ingen roll alls och vilken ras kvittade. I stället hade Melani bestämt sig för att hjälpa ett djur i nöd. Ett djur som ingen ville ha.

Hon ville ha den äldsta hunden på djurhemmet vars utsikter om att bli adopterad var minimala. Den hunden hade antagligen spenderat resten av sitt liv på djurhemmet och inte få allt det där härliga i livet som alla hundar ska få.

Bildkälla: Facebook/Melani Clifford-Andrews

Den hunden som skulle hjälpa henne med sorgen, och som Melani själv skulle hjälpa, var Jake.

Adopterade Jake

Jake hade bott på djurhemmet under en ganska lång tid. Gammal som han var hade han även drabbats av cancer och hudproblem – och ingen hade varit nära att vilja adoptera honom. Inte förrän nu.

12-årige Jake var Melanis förstaval. Han skulle äntligen få ett kärleksfullt hem.

Bildkälla: Facebook/Melani Clifford-Andrews

Kostnaderna för allt från medicin till veterinärer skulle antagligen bli höga.

”Jake vet att jag älskar honom”

Men det var ingenting Melani brydde sig om. Hon ville bara ta hand om en hund i nöd och ge den massvis av kärlek.

”Varje dag skrattar jag lite grann. Nu är det inte så ensamt. Jag tror Jake vet att jag älskar honom eftersom han ibland kommer fram och ber mig klia honom bakom örat, och när han luktar på mig. En hund som inte vet om han är älskad av någon gör inte sånt.” säger Melani till The Dodo.

Vilken fantastisk saga att Melani och Jake har hittat varandra. De ger varandra så mycket glädje och jag tror verkligen att hundar som Jake kan göra underverk för många äldre människor. Om du också tycker hunden är människans bästa vän, dela vidare artikeln till dina vänner!