Kvinna hittar hund täckt av märkliga sår – när djurvännen tar in honom inser hon allvaret

Mexico City är en av de städer som har flest gatuhundar i hela världen. Enligt statistik ska det finnas över en miljon hemlösa hundar som går omkring på gatorna i staden – som försöker överleva, utan varken kärlek eller omvårdnad.

Hunden Boby var en av dessa. Men han fick en andra chans i livet – tack vare en djurvän med ett hjärta av guld.

Foto: Facebook

I februari 2015 såg en djurvän den här hunden vandrandes längs gatorna i Mexico City. Hundens kropp var täckt av cancertumörer. Såren var öppna – och hans sargade kropp var på väg att ge upp. Personen som såg honom kände hur det högg till i hjärtat. Hon kände att det inte gick att titta bort – det minsta hon kunde göra var att i alla fall försöka rädda honom.

Foto: Facebook

Hon förde hunden till Dalia Gamez, en djurrättsaktivist i området, som omedelbart tog sig an hunden och gav honom namnet Boby.

Dalia tog honom genast till en veterinär för akut behandling. Där visade det sig att Boby var två år gammal och att hans tumörer var cancersmittade. Han ordinerades omedelbart cellgiftsbehandling, men veterinären och Dalia var rädda att det var för sent. Att Bobys kropp inte skulle orka med behandlingen.

Men de visste att de var tvungna att göra ett försök. Djurvännerna vägrade ge upp på en hund som inte fått den kärlek i livet som den förtjänar.

Dalia gjorde sitt bästa för att hålla Boby på glatt humör under behandlingen, som sammanlagt innefattade åtta cellgiftsbehandlingar under två månader.

Då var det fortfarande osäkert om Boby skulle överleva.

Då bestämde sig Dalia att dela sig av historien om Boby på nätet. Djurvännerna över hela världen skänkte lyckönskningar och kärlek till Boby. Om det var vad som kränktes för att mirakel skulle ske kan jag inte säga. Men efter det var Bobys väg till ett nytt liv spikrakt. Han återhämtade sig rekordsnabbt – och nästa bild som Dalia postade på Facebook gick han knappt att känna igen.

Foto: Facebook

Han var frisk, hade besegrat cancern och lämnat livet på gatan bakom sig.

Bobys päls växte ut igen och gick upp till en hälsosam vikt. Han fick dessutom tillbaka sitt glada humör och en sprudlande livsglädje som smittade av sig på alla i hans närhet.

Foto: Facebook

I dag lever Boby ett lyckligt tillsammans med Dalia och familjen Gamez. Vilken resa!

Dalia Gámez activista por los animales que transforma vidas. " boby " tenía llagas expuestas en todo su cuerpo y una…

Gepostet von Sharon Dennis am Donnerstag, 29. Januar 2015

Vilket underbart slut på denna historia! Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida!

TV: 10 gulliga hundar