Ingen ville ha Chihuahuan med vidriga parasiten i pälsen – tills en djurvän tar sig an ”omöjliga” uppdraget 

Det är långt ifrån alla djur som lever friska och bekväma liv här i världen.

Tyvärr är det många stackars djur som får lida i tystnad då de inte själva har möjlighet att söka vård för sina besvär.

Men som tur är finns det människor som ser djurens lidande och gör allt de kan för att förbättra deras tillvaro.

Det var i mitten av september som den lilla Chihuahuan som går under namnet ”Tiny tater tot” (TTT) kom in till djurhemmet Austin Animal Center i Texas, USA.

Den lilla krabaten led av en elakartad skabb och hade svåra utslag över hela kroppen. Utöver det hade han ingen familj som ville ta hand om honom.

Djurräddarna på Austin Animal Center märkte snabbt att TTT var en mycket snäll och lugn hund, trots att han led av sin åkomma.

Mot sin skabb fick TTT behandling direkt men på djurhemmet förstod man att det bästa vore om han fick komma till ett vanligt hem. Därför började man att efterlysa fosterföräldrar.

Ingen ville ta hand om hunden

Till en början så tycktes ingen vilja ta hand om den lilla hunden. Hans hudåkomma avskräckte alla.

Men så småningom dök lyckligtvis djurvännerna Sylvie och Martin upp, som tog hem TTT till sitt hem och vårdade honom.

Då skabben är mycket smittsam så fick Tiny Tater Tot bo isolerad inne i ett av familjens badrum. Fosterföräldrarna hälsade dock på honom flera gånger om dagen iklädda skyddskläder.

Trots att det låter som en sorglig livsstil har Tiny haft det bra”, berättade Sylvie till The Dodo. ”Och det är mycket tystare och mer berikande än en låda på djurhemmet.

Till en början så ville den lilla fyrbenta vännen bara sova hela dagarna – vilket var bra för att övervinna hudåkomman. I sinom tid så läkte huden och han blev som en helt ny och glad hund.

Chihuahua
Foto: Facebook/AUSTIN ANIMAL CENTER

Fått en ny fast familj

Nu mår TTT bra igen, vilket verkligen märks på hans mående. Han är glad och sprallig och är full av energi. I sitt nya fosterhem så fick han äntligen komma ut ur badrummet och träffa resten av familjen. Snabbt blev han kompis med Lucy, en adopterad hundmamma som genast knöt han till Chihuahuan.

Nu har dock Tiny Tater Tot fått en ny familj som adopterat honom. Där ska han få tillbringa hela sitt liv omgiven av familj som älskar honom. Men visst kommer han säkert att sakna sina fodervärdar Sylvie, Martin och Lucy.

Vad härligt att höra att Tiny Tator Tot mår bra igen och har fått komma till en familj som älskar honom!

Dela gärna den här artikeln för att sprida lite glada djurnyheter på Facebook!