Foto: Facebook/Shutterstock

Hunden Lorcans önskan i jul är att få komma till ett kärleksfullt hem – nu låter vi tomten få veta det

Många hundar letar just nu efter ett nytt hem.
En av dessa är hunden Lorcan – som nu hoppas att jultomten ska komma med den enda julklappen han önskar sig.

Möt hunden Lorcan! Han beskrivs som en mjuk och härlig kille som trivs i andra hundars sällskap, men inte gärna med katter. Han uppskattar också att bo i ett lugnare område.

Nu letar Lorcan som är från Irland efter att få komma till ett hem i Sverige, och han förmedlas via djurorganisationen Hundar utan hem som är specialiserade på hundadoption. Lorcans enda önskan till jultomten är att få komma till ett nytt kärleksfullt hem.

”Lorcan är en elegant Greyhound med en väldigt behaglig personlighet. Lorcan beskrivs som en mjuk och härlig kille som gillar bilåkning, långa promenader och sköna sovstunder”, skriver Hundar utan hem på sin hemsida.

LÄS MER: Guide – detta behöver du tänka på när du ska adoptera ett husdjur

Det verkar också som han är väluppfostrad.

”Om du bjuder honom på en gobit så tar han den så försiktigt och fint. Som den greyhound han är vill Lorcan gärna sträcka ut sina ben i ett inhängnat område regelbundet och ha en varm och mysig soffa att sova i”, skriver Hundar utan hem.

Vi har flera hundar vars högsta önskan är att fira jul i ett varm och trygg soffa ❤️ Klicka på länkarna nedan för att…

Posted by Hundar Utan Hem on Wednesday, December 15, 2021

Enligt Carina Olsson på Hundar utan hem är det viktigt för framtida hundägare att planera framtiden – och se hur en fyrfota familjemedlem passar in i den ekvationen.

– Att skaffa hund är ett beslut för resten av hundens liv. Skaffar man en valp så måste man planera för att kunna ta hand om hunden i 12-15 år framöver. Har du en daglösning när du arbetar? Hundar behöver mycket motion och sällskap. Arbetar man heltid och tänker att hundens ska rastas på lunchen så blir det väldigt många timmar ensam för en hund. Då behöver man en bättre daglösning, säger Carina Olsson på Hundar utan hem till Djurbibeln.

Nu håller vi tummarna att jultomten får Lorcans önskan – och att han kan få komma till en kärleksfull familj!

Fotnot: På Hundar utan hems hemsida kan man läsa mer om Lorcan men också andra vovvar som behöver ett nytt hem!

Dela gärna vidare inlägget och hjälp Lorcan att hitta ett nytt hem!