Foto: Facebook/Shutterstock

Hunden Daisys enda önskan i jul är att få komma till en familj – nu hjälper vi henne hitta hem

Det enda hunden Daisy önskar sig av tomten i år är att få komma till en familj.

Hunden Daisy Doodles dumpades i ett dike på Irland tillsammans med sina två valpar. Där hittades hon av några djurhjältar, och hennes valpar har nu blivit adopterade av familjer här i Sverige.

Nu hoppas organisationen Hundar utan hem, som hjälper fyrfotade vänner att hitta hem, att även hundmamman ska få komma till en kärleksfull familj. Lagom till jul kanske jultomten kommer med en underbar överraskning till denna fina tjej?

LÄS MER: Guide – så ska du tänka om du vill skaffa en hund

”Daisys nya familj kommer behöva gå väldigt varsamt fram med henne tills att hon vågar lita på sina nya människor. Hon behöver någon som finns där för henne fullt ut och som har tid och engagemang att bygga hennes självförtroende och tillit till människor”, skriver Hundar utan hem.

Så ska du tänka när du skaffar hund

Enligt Carina Olsson på Hundar utan hem är det viktigt att fundera över framtiden, om man överväger att skaffa en fyrfotad familjemedlem.

– Att skaffa hund är ett beslut för resten av hundens liv. Skaffar man en valp så måste man planera för att kunna ta hand om hunden i 12-15 år framöver. Har du en daglösning när du arbetar? Hundar behöver mycket motion och sällskap. Arbetar man heltid och tänker att hundens ska rastas på lunchen så blir det väldigt många timmar ensam för en hund. Då behöver man en bättre daglösning, säger Carina Olsson på Hundar utan hem till Djurbibeln.

Att vara hundägare innebär ett stort ansvar – och enligt Olsson bör man inte lämna sin fyrfota familjemedlem ensam i över fyra timmar.

– Livet med en hund är en livsstil som innebär att man blir låst då en hund inte kan lämnas ensam mer än fyra timmar och du behöver planera dina dagar efter hundens behov av sällskap och motion.

Fotnot: Här kan man läsa mer om hunden Daisy och adoption.

Nu hjälps vi åt att dela detta vidare, så att Daisy kan få komma till rätt familj lagom till jul!