Hunden blev allvarligt brännskadad av ett barn – 1 år senare charmar han hela världen med sina ögon

För ett år sedan skapade en hund vid namn Buddy rubriker efter att ha blivit offer för en fruktansvärd brännskadeattack, utförd av ett barn, som lämnade allvarliga ärr i hans ansikte.

Men den här hunden har aldrig tappat livsglädjen och under de senaste månaderna genomgått ett otroligt tillfrisknande. Nu, ett år senare, bekräftade hans nya ägare de goda nyheterna att Buddy är ”helt läkt” och mår bra.

Varning: den här artikeln innehåller några foton som kan vara stötande för känsliga läsare.

Buddy skapade rubriker för första gången i april förra året, efter att han återvänt hem med svåra brännskador i ansiktet efter att ha antänts. Hans hud var förkolnad och svedan var så illa att hans ögon svullnade, vilket gjorde att han inte kunde se. Han hade också en sladd runt halsen, som misstänkts ha använts för att hålla ner honom.

Förövaren av den fruktansvärda attacken identifierades senare som ett barn, som erkände att ha tänt eld på hunden men inte kunde åtalas enligt lagarna i delstaten Mississippi, där ingen person under 12 år kan åtalas.

Buddys skador var så allvarliga att han var tvungen att överlämnas till Tunica Humane Society för att få ordentlig behandling. Hans veterinärer chockades över fallet och varnade då för att hunden hade en lång väg framför sig och sa att hans ”prognos inte är bra just nu”.

”Det är outgrundligt att någon kan vara så ond”, sa Sandy Williams, chef för Tunica Humane Society till FOX 13.

”Buddy var en extremt vänlig, icke-hotande hund. Han följde barnen i området överallt.”

”Buddys vitala tecken är bra men, som med alla brännskador, är detta botten på ett högt berg som ska bestigas”, säger Dr Elizabeth Swanson, docent och veterinär, till WTVA.

A Community Outraged… REWARD $10,200Reward has now reached $10,200 for information leading to the arrest and…

Posted by Tunica HumaneSociety on Tuesday, April 27, 2021

Buddy transporterades senare till Mississippi State University College of Veterinary Medicine för att få ytterligare behandling, och veterinärer var imponerade av hans positiva attityd trots allt.

”Han var vid gott mod, viftade på svansen och mycket samarbetsvillig”, skrev Humane Society i ett Facebook-inlägg.

REWARD IS NOW $7500 – For information that leads to the arrest and conviction of the person or persons who tortured and…

Posted by Tunica HumaneSociety on Monday, April 26, 2021

Med tiden fortsatte Buddy att läka. Med bandage lindat runt huvudet kunde Buddy inte se, men veterinärer var lättade när de upptäckte att brännskadorna inte hade skadat hans ögonlock.

”Han fortsätter att göra framsteg dagligen”, skrev Humane Society på Facebook. ”Aldrig en enda gång svika sina läkare. Alla berörda har varit så nöjda med resultatet av hans hudtransplantationer. Brännsår är en mycket långsam process men Buddy är utmärkt i sin läkningsprocess”.

Latest Update on Buddy❤He's doing great. Healthy body, happy heart. His latest picture speaks volumes about how he…

Posted by Tunica HumaneSociety on Wednesday, August 4, 2021

”Under sitt bandagebyte i dag visade han en anmärkningsvärd förbättring av ansiktets utseende. Medan Buddy fortsätter att läka lär han sig några grundläggande kommandon.”

Today's Update on Buddy❤I talked with Buddy's doctor at Mississippi State a short time ago. His condition continues…

Posted by Tunica HumaneSociety on Thursday, April 29, 2021

Efter några månaders framsteg hade Buddy genomgått hudtransplantationer som gjorde att han inte behövde lika mycket bandage, vilket gjorde att han långsamt kunde återgå till sitt gamla jag.

”Nu när öronen är lösa från bandaget är han mycket gladare och mer lekfull. Jag är säker på att han känner så mycket glädje när han långsamt får sitt liv tillbaka till det normala”, rapporterade Tunica Humane Society förra sommaren.

Each New Day is a Celebration of Light and Life for Buddy❤Buddy's days at Mississippi State are much different now. …

Posted by Tunica HumaneSociety on Wednesday, August 18, 2021

Och Buddy nådde en stor milstolpe i augusti förra året efter att veterinärer äntligen tagit bort bandaget från hans ansikte, så att han kunde se för första gången på månader.

”Hans ögon var faktiskt öppna och han var mycket medveten”, skrev Humane Society. ”Som svar på dina tusentals och åter tusentals böner, JA, Buddy kan fortfarande se.”

”Buddys sista riktiga minne av att se var i de sista fasansfulla ögonblicken precis innan hans ansikte sattes i brand av ett barn. På ett ögonblick förändrades hela denna hunds liv.”

Att äntligen kunna se var ett stort steg mot att återgå till normalitet för den här stackars valpen, och hans vårdare säger att hans personlighet har börjat lysa igen.

”Hela Buddys personlighet har förändrats sedan han såg dagens ljus”, sa Sandy Williams, chef för Tunica Humane Society, till WREG.

”Han är glad och lekfull och går i sjukhusets korridorer med en stor boll i munnen. Han älskar bollar. Han bär runt dem så att alla kan se.”

This week was the one year anniversary of Buddy arriving at MSU CVM after a heartbreaking incident. Many surgeries, hugs…

Posted by Mississippi State University College of Veterinary Medicine on Thursday, April 28, 2022

Och nyligen, ett år efter att Buddy brändes fruktansvärt, tillkännagav Humane Society en annan inspirerande nyhet: Buddy är nu ”fullständigt helad.”

Buddy har bott i fosterhem med doktor Swanson, och veterinären bekräftade att Buddy lever sitt bästa liv.

Buddy's Journey Back to Life❤It was unthinkable. What happened to Buddy back in April, 2021 was devastating to the…

Posted by Tunica HumaneSociety on Thursday, November 11, 2021

”Hans ansikte är nu helt läkt”, skrev Tunica Humane Society. ”Han behöver inte längre ha krage och han älskar det! Dagarna tillbringar han nu som vilken vanlig hund som helst. Leker apport, tar långa promenader, blir bortskämd som den fantastiska hund han är!”

”Buddys mirakulösa återhämtning från sina nästan dödliga skador är verkligen ett mirakel och alla hans vårdgivare har mycket att vara stolta över.”

For the Love of Buddy❤️It's been one year since Buddy was set on fire by a child in Tate County, Ms. After spending…

Posted by Tunica HumaneSociety on Thursday, April 28, 2022

Mississippi State University College of Veterinary Medicine, som behandlade Buddy, uppmärksammade också årsdagen med en återförening med sin patient och firade Buddys tillfrisknande.

”Många operationer, kramar från alla på sjukhuset och apport-lekar senare, han trivs i sitt fosterhem!” skrev college i ett Facebook-inlägg och delade ett foto på all veterinärpersonal med den glada och numer friska Buddy.

This week was the one year anniversary of Buddy arriving at MSU CVM after a heartbreaking incident. Many surgeries, hugs…

Posted by Mississippi State University College of Veterinary Medicine on Thursday, April 28, 2022

Det är hemskt att tänka på vad Buddy gick igenom, men vi är så glada att se hur långt han har kommit under det senaste året. Tack till alla veterinärer som har hjälpt honom genom hans mirakulösa tillfrisknande.

Dela gärna denna fantastiska nyhet!