Hund väcker matte bryskt mitt i natten – kameran fångar vovvens nästa drag som räddar husses liv

Det brukar pratas om att hundar har ett sjätte sinne. En sorts förmåga att, nästan telepatiskt, skanna av hur en människa mår och hur den känner sig.

Familjehunden Annie har minst sagt en värdefull talang.

Hon har nämligen räddat livet på sin husse flertalet gånger.

Annie, en blandning mellan border collie och husky, har aldrig fått någon formell träning eller utbildning. Hon har helt enkelt bara fått gåvan att kunna känna av när hennes husse Matthew Nielsen håller på att få en epileptisk attack.

Oftast inträffar anfallen när paret ligger och sover i sängen, och då låter Annie så att matte Catherine ska höra och uppfatta att någonting inte är som det ska.

Läs mer: Tjuv tror han ska kunna sno cykel när hund dyker upp – då tvingas han göra något oanat mot vovven

Den femåriga vovven har räddat sin husse vid flera liknande situationer – och han har definitivt henne att tacka för att han fortfarande är frisk och kry.

– Hundar kan verkligen känna av saker som människor inte kan. Det har varit tillfällen då hon känt att något varit fel med honom och då har hon vägrat att lämna honom, säger Catherine i en Tiktok-video och fortsätter:

– Vi har ingen utbildad eller tränad hund, men hon uppträder märkligt och har uppmärksammat oss på det förut. Den där natten sov hon nästan på mig för att vara redo att agera om någonting hände honom.

Fick en inre blödning

Catherine berättar att det har hänt att hon inte varit hemma när Matthew fått ett anfall. En gång höll det på att gå riktigt illa.

I Tiktok-videon visar hon upp en bild på maken när han har ett stort blåmärke i ansiktet.

– Han hade en gigantisk hematom (inre blödning) på sitt huvud. Han klarade sig, men vi vill inte att det där händer, säger hon.

Läs mer: Ingen förstår varför hundens leksaker försvinner varje natt – lömska tjuven fångas på bar gärning

Tacka då Annie. Matthews och hela familjens stora räddare.

Visst är hundar otroliga? Dela gärna artikeln och skriv något fint i kommentarsfältet.