Tjuv tror han ska kunna sno cykel när hund dyker upp – då tvingas han göra något oanat mot vovven

Att bli utsatt för inbrott är något som vi alla är oroliga för i någon mån.

För att förhindra otillåtna besök från tjuvar investerar vi i lås och larm, vissa sätter även sitt hopp till att familjens hund ska hålla skurkarna borta.

Men för ett hushåll blev det en besvikelse när de insåg hur familjens hund hanterat situationen med en inbrottstjuv…

Hundar är bland de finaste varelserna som finns på denna jord. De är lojala och härliga, innerst inne är också alla hundar goda i själen.

Utan hundar hade vi människor klarat oss betydligt sämre. Överallt i samhället behövs vovvarna till allt möjligt. De är oumbärliga som sällskap och gör nytta som exempelvis polishundar eller assistanshundar.

Många hundägare finns det säkerligen där ute som tänker att hunden ska kunna agera som vakthund också. Många gånger klarar de det obehindrat, men inte alla gånger.

Fick ovälkommet besök

Den 15 juli i somras utsattes en familj i San Diego för ett inbrott. Klockan var strax innan klockan elva på kvällen.

En tjuv tog sig in i det olåsta garaget och var precis på väg att cykla iväg med en dyrare cykel när han plötsligt blev upptäckt.

Det var familjens Golden retriever som hade uppmärksammat den okända tjuven. Hela händelseförloppet fångades på familjens övervakningskamera och är minst en märklig syn.

Tjuv gosar med hund
Foto: San Diego Police Department

Tjuven blev kompis med hunden

På filmen kan man se hur tjuven plötsligt stiger av cykeln när hunden kommer fram. I stället för att fly så böjer han sig ner och börjar gosa med hunden.

I inspelningen kan man höra hur tjuven pratar med hunden och säger saker som: ”din pappa ska inte lämna garagedörren olåst” och ”du är den coolaste hunden jag har träffat”.

Hunden verkar mest förtjust över den oinbjudne besökaren och när han till slut cyklar iväg så ser man hur hunden står kvar och vickar på svansen.

I spelaren nedan kan du se filmklippet på hunden och den märkliga tjuven som delats av polisen. Ännu har de inte gripit tjuven.

Nog för att det verkar vara en otroligt mysig och snäll vovve, men mycket till vakthund är det inte!

Vad tänker du om den här händelsen? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook!