Hund tvingas till dramatiskt hopp – räddar sig själv undan lågorna i otäck husbrand

Katter sägs ibland ha ”nio liv”, på grund av deras förmåga att alltid landa på fötterna.
Men samma sak kan sägas om den här hunden, som tappert flydde från ett brinnande hus genom att hoppa ut genom fönstret från andra våningen.

Enligt NBC Philadelphia såg en man vid namn Justin Steinmetz ett rökfyllt hem i Fleetwood, Berks County när han körde till jobbet. I huset fanns inga människor – de vuxna var på jobbet och barnen var i skolan – och Justin försökte frenetiskt få hjälp.

Foto: Youtube

Han fick en annan förare att ringa den amerikanska motsvarigheten till nödnumret 112, som i USA är 911, och började försöka släcka branden med en slang, utan resultat. Brandmän anlände snart för att bekämpa lågorna.

Men situationen tog en dramatisk vändning efter att familjens hund, Charlie, dök upp i hemmets fönster på andra våningen och försökte desperat fly.

Brandmännen lurade Charlie att hoppa ut genom fönstret, det enda sättet att få honom till säkerhet. I ett dramatiskt ögonblick fångat på video av Justin, genomför hunden ett modigt språng. Han kom ut därifrån levande.

– Han hade munnen full av rök, lungorna fulla av rök, och han hoppade i säkerhet- Han hoppade när han behövde, det är det som gäller, sa Justin till NBC.

Familjens andra hund och deras två katter hittades också på platsen efter att ha lyckats fly hemmet.

Även om det så klart är positiva nyheter att husdjuren överlevde, förlorade husägarna, familjen Stump, allt i branden. En GoFundMe-kampanj upprättades för att hjälpa dem komma på fötter igen efter att ha förlorat sitt hem.

– Vi är mycket tacksamma för att de är okej, men är smärtsamt medvetna om att deras liv kommer att påverkas avsevärt som ett resultat av den förödande branden i deras hem idag, står det på webbplatsen.

Men Justin, som driver en gård och säger att han kommer att låna ut några getungar till familjen för ”getterapi”, säger att husdjurens överlevnad är en stor guldkant.

– Jag känner mig välsignad att djuren kom ut levande, det är det stora, sa han till NBC.

Vilken dramatisk flykt från detta brinnande hem! Vi är så glada att Charlie är säker nu och skickar den här familjen våra tankar och böner att de återhämtar sig från denna förödande brand.