Gamla gatuhunden får sitt livs första varma bad – smälter i djurvännens armar efter kärleksfulla gesten

Den gamla gatuhunden Blossom var i stort behov av ett varmt bad efter åren på gatan.

Hon var skeptisk till en början, men så fort hon kände kärleken från djurvännen kunde hon njuta till fullo.

Se fina ögonblicket i videon här nedan.

Hunden Blossom hittades dumpad och ensam vid ett övergivet hus i Oklahoma.

Människorna i staden hade försökt att närma sig henne, men hon hade gett upp om mänskligheten och var svårfångad.

Det var inte förrän en djurvän vid namn Erika tipsade WOOF Pet Rescue Society som den stackars hunden kunde fångas in.

”Det var ingen lätt fångst, hon ville inte vara på fångstången och kämpade mot oss hela vägen till lådan som vi hade väntat, men när hon väl var säker i lådan slog hon sig ner och när vi kom till WOOF hon var glad över att vara nära oss och även om hon fortfarande var försiktig, verkade hon vara tillräckligt avslappnad för att njuta av mänsklig kontakt, delade räddningsteamet på Facebook.

Så fort hon kom till Woof Pet Rescue fick hon träffa en veterinär. Det visade sig att hennes hälsa inte var den bästa, men tack och lov hade hon inga livshotande skador eller sjukdomar.

Njöt till fullo

Efter undersökningen bestämde sig veterinären för att Blossom skulle få ett bad. Till en början var hon mycket tveksam och spänd inför vad som komma skulle.

Men i takt med att hon löddrades in och lät kroppen sköljas i det ljumna vattnet så började hon slappna av.

I badet var det som att hon började förstå att alla människor inte är onda utan också kan finnas till som vänner och skänka tröst. Efter badet var hon som förbytt och älskade att bli omhändertagen och njöt till fullo av känslan att få kärlek och uppmärksamhet, något hon inte upplevt på väldigt länge.

Fick ett nytt kärleksfullt hem

En av familjerna som länge försökt att fånga in Blossom kunde inte släppa tanken på henne och åkte ofta för att hälsa på henne på hundhemmet och när hon var redo att lämna hundstallet så var det hem till just den familjen hon fick flytta.

Blossom gjorde en fantastisk resa. Från att ha varit en hund som var rädd för människor till att bli en älskad familjemedlem.

Och ja, hon njuter fortfarande av sina bad och är långt ifrån den nervösa vovven som en gång ryggade tillbaka när hon såg lite tvål.