För tre månader sedan hittades hunden förlamad av rädsla – försök håll tillbaka tårarna när du ser honom idag

Det var i slutet av november 2022 som djurskyddsorganisationen I Stand With My Pack larmades om två hundar i dåligt skick.

”I dag larmades vi om dessa två sötnosar som hittades bakom en fabrik i en bur och togs därifrån av en annan räddare. Den svarta hunden har ett fruktansvärt sår på sitt öra och det kommer behöva amputeras”, skrev de på sin Instagram och fortsatte:

”Det som är ännu mer hjärtskärande är att den bruna hunden är så skräckinjagad att han är förlamad: han är så rädd att han inte kan gå”.

Den bruna hunden, en åtta år gammal pitbull, hade dessutom flera tandinfektioner och en tumör på sin rumpa.

Nedan kan du se ett klipp från när de räddas:

Hundtränaren: Värsta jag sett

Den bruna hunden fick namnet Bruno, och den svarta döptes till Boris.

Boris behövde framför allt veterinärvård. Men Brunos sår var djupare än så.

Han var så traumatiserad och rädd att han inte vågade röra sig överhuvudtaget.

Djurskyddsorganisationen beslöt sig därför för att låta honom bo hos en hundtränare, som kunde hjälpa Bruno med sitt självförtroende och sina rädslor.

Det blev Angela Adan, som har vigt sitt liv åt att rehabilitera hundar som är traumatiserade. Men trots att hon hade jobbat med hundar i 12 år och hjälpt över 1 000 hundar, så stack Bruno ut.

– Han var mycket mer avstängd än andra hundar jag haft. Jag har jobbat med hundar som honom förut, men inte sådana som vägrar röra sig så här pass mycket, har hon sagt till USA Today.

Nedan kan du se när Angela jobbar med Brunos rädslor.

Hunden vågar inte röra på sig – måste släpas till veterinär

Eftersom att Bruno inte vågade gå själv så var de första resorna till djursjukhuset en utmaning. Angela var tvungen att lyfta hunden på en filt och dra honom till och från sin bil.

På bilderna ser det hjärtskärande ut. Bruno vägrar verkligen röra på sig, han verkar ha gett upp.

Han är så förlamad av rädsla att han inte vill röra på sig en centimeter.

”Denna kille behöver vägledning, motivation och utrymme just nu. Jag får inte tycka synd om honom. Jag får inte överösa honom med tillgivenhet som han inte tycker om”, skrev Angela på sin Instagram och fortsatte:

”Just nu handlar det bara om att visa honom att jag är säker att vistas runt och följa. Jag ska hålla honom säker. Jag ska visa honom ett nytt liv”.

Nedan kan du se när Bruno ska tas till veterinären.

Efter flera veckor börjar han lita på människor

Trots att det var en kamp och krävde tålamod att visa Bruno att världen inte alltid är farlig så gav Angela inte upp.

Processen var långsam, men efter några veckor började Bruno visa tecken på att han mår bättre. I ett klipp visade hon upp framsteget – då Bruno äntligen vågar ta godis från hennes hand.

”I fem minuter studerade vi varandra, ,och efter att han beslöt sig att det var säkert så gick han fram till mig och tog maten. Så många underbara saker i denna video att fira”, skrev Angela.

Nedan kan du se när Bruno äntligen vågar gå fram och ta Angelas godis.

Så här mår Bruno i dag

Nu har det gått omkring tre månades sedan Bruno hittades. Och i en ny uppdatering visar Angela upp hans förvandling – det är en helt ny hund vi får se.

I klippet syns Bruno vifta glatt på svansen och uttrycka sig själv på ett helt annat sätt.

Han vågar till och med använda sin vackra röst! Angela berättar att han numera dessutom glatt kommer med på långpromenader.

”Det här är den Bruno som jag visste fanns hela tiden, bakom all rädsla. Jag visste att jag skulle hitta honom om vi gav honom tid och tålamod. Jag älskar denna hund så mycket. Han förvånar mig med sina framsteg varje dag. Jag är bara fylld av lycka över att han känner sig så här trygg omkring mig och har börjat uttrycka sig själv – något han förmodligen aldrig kunnat göra”, skriver Angela och tillägger att Bruno nu väntar på att hitta nya ägare som kan ge honom all den kärlek han förtjänar.

Så här underbar är Bruno i dag!

Helt fantastiskt att få se denna hunds resa – från livrädd till glad och tillitsfull. Stort tack till denna fantastiska djurvän som gav Bruno ett helt nytt liv och synsätt.

Dela denna artikel till dina nära och kära så att de också får se hur en hund kan förvandlas med tålamod och kärlek.