Familjen adopterar vanvårdad hund – när den hugger tag i dotterns blöja skriker mamman rakt ut

Många hundraser går omärkt förbi som söta, snälla och godhjärtade. Andra har fått dåligt rykte, men även fast de faktiskt är precis som beskrivningen ovan så är folk av någon anledning rädda för dem.

Doberman är just en sån hundras som har fått oförtjänt dåligt rykte. Men finns det någon doberman-hund jag hoppas och tror kan ändra på det så är det Khan. Han var vanvårdad och undernärd men adopterades till slut av Catherine Svilicic som bodde med sin lilla dotter Charlotte.

En dag var de två ute i trädgården och lekte när mamman plötsligt fick syn på Khan rycka tag i dotterns blöja och dra henne bakåt. Men det handlade inte om någon aggressivitet – utan att rädda den lilla tjejen.

Familjen Svilicic i Adelaide, Australien, ville ha ett husdjur och vände sig till en kennel. Där hittade de doberman-hunden Khan, som inte alls haft ett enkelt liv bakom sig.

Bildkälla: Youtube

Khan var undernärd, hade flera brutna revben och det var tydligt att han blivit slagen. Helt enkelt hade någon som verkligen inte ska ha en hund haft honom i sin ägo – men äntligen var han fri.

Adopterade Khan

Mamma Catherine såg till att adoptera den fina hunden, men bara fyra dagar senare skulle hon förstå att Khan inte var en vanlig hund.

Catherines dotter Charlotte, som bara var 17 månader gammal vid tidpunkten, blev genast god vän med Khan. En dag var de ute i trädgården och lekte, men då fick mamma syn på något chockerande.

Högg tag i flickans blöja

Plötsligt högg Khan till i Charlottes blöja och började dra henne bakåt. Catherine började skrika och sprang ut.

– Charlotte såg chockad ut och Khan började skälla, berättar hon för Adelaide Now.

Bildkälla: Youtube

När Catherine kom ut insåg hon att Khan inte var aggressiv mot dottern, En bit därifrån slingrade en giftig orm. Den godhjärtade hunden hade försökt hugga mot ormen för att skydda den lilla flickan och sedan med ett fast tag i blöjan kastat henne mot säkerheten.

Räddade henne från giftorm

Khan hade blivit biten och kollapsade inne i huset. De ordnade med en spruta som hade medicin mot ormbett. Khan sov hela dagen men överlevde.

Bildkälla: Youtube

Nu hyllas han som en stor hjälte av familjen, med vilka han vid händelsen endast bott med i fyra dagar.

– Det var nära att han skulle avlivas eftersom han var i ett så dåligt skick. Om han vill ha en guldskål kommer han få det. Vi står i skuld till honom för resten av livet, säger Catherine till Adelaide Now.

Doberman-hundar må ha ett dåligt rykte, men Khan är verkligen beviset på att man inte ska döma boken efter omslaget.

Tack Khan för din underbara insats. Nu hyllar vi honom genom att sprida hans heroiska insats för den lilla flickan Charlotte!